Як приготувати Кордон блю із свинини?
Інгредієнти: 2 свинячих стейка, 60 г голландського сиру, 80 г шинки, велика сире яйце, 2 великі ложки жирного молока, 1 велика ложка маку, мелений чорний перець, жменю крихти з сухарів, велика сіль, борошно.
- М’ясні скибочки через харчову плівку добре відбиваються важким кухонним молотком з зубчиками. Зверху свинина добре натирається сумішшю з свіжомеленого чорного перцю і солі. Заготовки з м’яса залишають на кілька хвилин.
- Шинка і твердий сир нарізати прямокутними пластинками, після чого укладаються посеред підготовлених шматочків свинини. Деякі господині експериментують з такою стравою і використовують плавлений, сирний або інший м’який сир.
- М’ясне філе разом з начинкою з сиру і шинки згортається щільним рулетом.
- На першій плоскій тарілці змішується мак і крихта з сухарів, на другу висипається пшеничне борошно.
- В окремій глибокої пиалке яйце збивається з невеликою кількістю перцю і солі. У суміш вливається молоко і складові перемішуються.
- Отримані заготовки спочатку обвалюються в борошні, потім занурюються в яєчну суміш і, нарешті, панируются в маці з підготовленими крихтою.
Далі м’ясо до рум’яності обсмажується в добре розігрітому маслі з усіх боків.