Печеня по-домашньому
Головною складовою представленого страви завжди буде соковите м’ясо. Всі інші компоненти лише супроводжують ніжні шматочки свинини в їх смачному гастрономічному «подорожі».
Склад інгредієнтів:
- зубки часнику — 3 шт.;
- картопля (не дуже велика) — 6 шт;
- бульйон (питна вода) — 400 мл;
- головка цибулі;
- свіже м’ясо — 500 г;
- сіль, листи лавра, спеції, прянощі.
Методика приготування:
- Промиваємо свинину, поділяємо її на шматочки розміром до 4 см, приправляємо духмяними прянощами. Солимо продукт, розкладаємо порційно по керамічним горщикам.
- Очищаємо овочі. Моркву нарізаємо кругляком, відправляємо їх до м’яса. Далі слід картопля, нарізаний великими брусочками, потім шар подрібненого півкільцями цибулі. Приєднуємо пропущений через прес часник, поміщаємо в ємності по листу лавра.
- Заливаємо кожен зібраний складу бульйоном таким чином, щоб рідина покривала продукти не вище картопляного шару. Відправляємо горщики на півтори години в духовку, нагріту до 180 °C.
Печеня по-домашньому готово. Особливо смачним вийшло ніжне і дуже соковите м’ясо. Чудове виконання страви!