Свинина в горщику з картоплею в духовці – 7 рецептів приготування

Печеня по-домашньому

Головною складовою представленого страви завжди буде соковите м’ясо. Всі інші компоненти лише супроводжують ніжні шматочки свинини в їх смачному гастрономічному «подорожі».

Склад інгредієнтів:

  • зубки часнику — 3 шт.;
  • картопля (не дуже велика) — 6 шт;
  • бульйон (питна вода) — 400 мл;
  • головка цибулі;
  • свіже м’ясо — 500 г;
  • сіль, листи лавра, спеції, прянощі.

Методика приготування:

  • Промиваємо свинину, поділяємо її на шматочки розміром до 4 см, приправляємо духмяними прянощами. Солимо продукт, розкладаємо порційно по керамічним горщикам.
  • Очищаємо овочі. Моркву нарізаємо кругляком, відправляємо їх до м’яса. Далі слід картопля, нарізаний великими брусочками, потім шар подрібненого півкільцями цибулі. Приєднуємо пропущений через прес часник, поміщаємо в ємності по листу лавра.
  • Заливаємо кожен зібраний складу бульйоном таким чином, щоб рідина покривала продукти не вище картопляного шару. Відправляємо горщики на півтори години в духовку, нагріту до 180 °C.

Печеня по-домашньому готово. Особливо смачним вийшло ніжне і дуже соковите м’ясо. Чудове виконання страви!

Дивіться також:  Куряча грудка в сметанному соусі – 6 рецептів на сковороді, з грибами, в духовці або мультиварці