Свинина в медово-соєвому соусі
Будемо поливати свинину маринадом в процесі гасіння, щоб м’ясо вийшло з пікантним солодким смаковими відтінком.
Для маринаду знадобляться:
- 2 стіл. л. меду;
- сік половини апельсина свіжовичавлений;
- 50 мл пряного соєвого соусу (або соусу «Теріякі»);
- 100 мл гарячої води;
- по 1 ч. ложці спецій: мускатний горіх, копчена паприка;
- трохи масла для змащування сковороди.
Готується просто і швидко:
- Свинину нарізаємо кубиками.
- Готуємо заправку: нагріваємо воду (потрібна гаряча, але не кипячена). Вичавлюємо сік цитрусового фрукта, додаємо до нього мед, спеції, соєвий соус.
- Додаємо гарячу воду, перемішуємо. Завдяки їй мед розчиниться, підлива стане однорідною, а аромати інгредієнтів активізуються.
- Розігріваємо сковороду, змащену маслом. М’ясо смажимо на сковороді 2-3 хвилини на сильному вогні.
- Зменшуємо вогонь до мінімуму, виливаємо половину заправки, закриваємо кришкою, тушкуємо 10 хвилин. Після перших 10 хвилин м’ясо віддасть зайвий жир — його потрібно злити.
- Потім додаємо другу половину заправки, тушкуємо ще 10 хвилин. Повторно доданий свіжий, не розбавлений жиром маринад робить смак яскравіше.