Свинина в соєвому соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Свинина в медово-соєвому соусі

Будемо поливати свинину маринадом в процесі гасіння, щоб м’ясо вийшло з пікантним солодким смаковими відтінком.

Для маринаду знадобляться:

  • 2 стіл. л. меду;
  • сік половини апельсина свіжовичавлений;
  • 50 мл пряного соєвого соусу (або соусу «Теріякі»);
  • 100 мл гарячої води;
  • по 1 ч. ложці спецій: мускатний горіх, копчена паприка;
  • трохи масла для змащування сковороди.

Готується просто і швидко:

  • Свинину нарізаємо кубиками.
  • Готуємо заправку: нагріваємо воду (потрібна гаряча, але не кипячена). Вичавлюємо сік цитрусового фрукта, додаємо до нього мед, спеції, соєвий соус.
  • Додаємо гарячу воду, перемішуємо. Завдяки їй мед розчиниться, підлива стане однорідною, а аромати інгредієнтів активізуються.
  • Розігріваємо сковороду, змащену маслом. М’ясо смажимо на сковороді 2-3 хвилини на сильному вогні.
  • Зменшуємо вогонь до мінімуму, виливаємо половину заправки, закриваємо кришкою, тушкуємо 10 хвилин. Після перших 10 хвилин м’ясо віддасть зайвий жир — його потрібно злити.
  • Потім додаємо другу половину заправки, тушкуємо ще 10 хвилин. Повторно доданий свіжий, не розбавлений жиром маринад робить смак яскравіше.
Дивіться також:  Макарони з овочами – 7 смачних рецептів приготування на сковороді, в мультиварці та духовці
Прокрутка до верху