В кисло-солодкому соусі з імбиром
Такий маринад для свинини можна купити в магазині, але цікавіше приготувати самостійно.
Продукти досить прості:
- свинина з жирком — півкіло;
- соняшникова олія для змащування сковороди;
- яблучний оцет — 20 мл;
- цукор — 50 г;
- томатна паста — 50 мл;
- пряний або класичний соєвий соус — 20 мл;
- у вигляді мелених спецій: часник, перець, імбир — по 1 чайн. л.;
- вода — 20 мл
Процес приготування наступний:
- Свинину нарізаємо у формі стейків, тобто великими плоскими шматками товщиною 3 див. Обсмажуємо на розігрітій сковороді — спочатку по 1 хвилині на сильному вогні без кришки, потім ще 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Після чого вимикаємо вогонь, але не відкриваємо кришку: м’ясо повинно “дійти”.
- Готуємо заправку: змішуємо воду, томатну пасту, соєвий соус, оцет, цукор, імбир, часник, перець. Нагріваємо на водяній бані.
- Стейки розкладаємо по тарілках, зверху кожен поливаємо заправкою.