Свинина в соєвому соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

В кисло-солодкому соусі з імбиром

Такий маринад для свинини можна купити в магазині, але цікавіше приготувати самостійно.

Продукти досить прості:

  • свинина з жирком — півкіло;
  • соняшникова олія для змащування сковороди;
  • яблучний оцет — 20 мл;
  • цукор — 50 г;
  • томатна паста — 50 мл;
  • пряний або класичний соєвий соус — 20 мл;
  • у вигляді мелених спецій: часник, перець, імбир — по 1 чайн. л.;
  • вода — 20 мл

Процес приготування наступний:

  • Свинину нарізаємо у формі стейків, тобто великими плоскими шматками товщиною 3 див. Обсмажуємо на розігрітій сковороді — спочатку по 1 хвилині на сильному вогні без кришки, потім ще 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Після чого вимикаємо вогонь, але не відкриваємо кришку: м’ясо повинно “дійти”.
  • Готуємо заправку: змішуємо воду, томатну пасту, соєвий соус, оцет, цукор, імбир, часник, перець. Нагріваємо на водяній бані.
  • Стейки розкладаємо по тарілках, зверху кожен поливаємо заправкою.
Дивіться також:  Як приготувати фарширований перець? 10 смачних рецептів
Прокрутка до верху