Запікаємо в горщиках
Сьогодні обридлі колись страви в горщиках знайшли друге життя. М’ясо, томленное в красивою посуді, виходить не тільки смачним, але і зберігає більшу частину своїх корисних властивостей. Приготування страви не займе багато сил і часу, а в результаті у вас на столі з’явиться ситне і апетитне блюдо з оригінальною подачею.
Інгредієнти:
- ½ Кг свинини;
- жменю сушеної сливи;
- склянка сметани;
- цибулина;
- три гілочки кропу;
- приправа для м’яса;
- паприка, сіль, червоний гострий перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Свинину ріжемо кубиками, приправляємо спеціями і залишаємо на 20 – 25 хвилин.
- На дно горщика викладаємо кубиками цибулю, потім трохи чорносливу і наливаємо 50 мл води. Укладаємо шматочки свинини, зверху – подрібнений кріп і залишилися сухофрукти.
- Завершальний штрих – сметана і трохи кропу. Накриваємо горщики кришечками і відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів.