Свинина з чорносливом – 8 рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

З додаванням волоських горіхів

Свинина з чорносливом і грецькими горіхами – це можливість ситно нагодувати своїх гостей. З простих і доступних продуктів можна приготувати воістину святкове частування. Для приготування візьміть краще свіже або парне м’ясо, щоб блюдо вийшло м’яким і соковитим.

Інгредієнти:

  • кіло свинячого м’яса;
  • шість горіхів волоських;
  • 130 г сушеної сливи;
  • сіль, перець, коріандр.

Спосіб приготування:

  • Сушену сливу і горіхи подрібнюємо. На свинині робимо уздовж не дуже глибокі надрізи і розкриваємо її немов книгу.
  • М’ясо присипаємо сіллю, перцем і приправляємо коріандром. У розрізи закладаємо начинку з черносливов і горішків. Збираємо м’ясо, міцно обв’язуємо ниткою і викладаємо у форму. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Запечена свинина з чорносливом в духовці ідеально поєднується з різними соусами. Наприклад, візьміть сік, який залишиться після запікання, вилийте його в сковороду, введіть 180 мл білого сухого вина і кип’ятіть п’ять хвилин. Після, влийте 300 мл курячого бульйону і покладіть дві ложечки гірчиці. Проваріть на слабкому вогні десять хвилин, потім зніміть з плити, додайте трохи вершкового масла і перемішайте.
  • Готове м’ясо нарізаємо порційними шматочками, викладаємо на салатні листя і поллємо приготованим соусом.
Дивіться також:  Крошка-картопля - 8 рецептів у духовці в домашніх умовах
Прокрутка до верху