З додаванням волоських горіхів
Свинина з чорносливом і грецькими горіхами – це можливість ситно нагодувати своїх гостей. З простих і доступних продуктів можна приготувати воістину святкове частування. Для приготування візьміть краще свіже або парне м’ясо, щоб блюдо вийшло м’яким і соковитим.
Інгредієнти:
- кіло свинячого м’яса;
- шість горіхів волоських;
- 130 г сушеної сливи;
- сіль, перець, коріандр.
Спосіб приготування:
- Сушену сливу і горіхи подрібнюємо. На свинині робимо уздовж не дуже глибокі надрізи і розкриваємо її немов книгу.
- М’ясо присипаємо сіллю, перцем і приправляємо коріандром. У розрізи закладаємо начинку з черносливов і горішків. Збираємо м’ясо, міцно обв’язуємо ниткою і викладаємо у форму. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.
- Запечена свинина з чорносливом в духовці ідеально поєднується з різними соусами. Наприклад, візьміть сік, який залишиться після запікання, вилийте його в сковороду, введіть 180 мл білого сухого вина і кип’ятіть п’ять хвилин. Після, влийте 300 мл курячого бульйону і покладіть дві ложечки гірчиці. Проваріть на слабкому вогні десять хвилин, потім зніміть з плити, додайте трохи вершкового масла і перемішайте.
- Готове м’ясо нарізаємо порційними шматочками, викладаємо на салатні листя і поллємо приготованим соусом.