Свинячі тефтельки з рисом
Потрібні продукти на півкіло фаршу, змішаного зі склянкою рису:
- по цибулині і моркви;
- яйця – пару штук;
- томат-пасти – 2 ст. ложки;
- зелень;
- олії – 3 ст. ложки;
- сметани та борошна – по парі ложок;
- спеції.
Покроковий процес:
- Промийте рис і відваріть його до повної готовності. Для цього буде достатньо 10-15 хвилин.
- Наріжте цибулю і моркву, а потім обсмажте їх трохи на сковороді.
- При необхідності пропустіть фарш ще раз через м’ясорубку. Необхідно, щоб в ньому не залишалося великих шматків.
- Змішайте остиглий рис разом з фаршем і яйцем.
- Зліпити кульки однакового розміру і обваляйте їх у борошні.
- Приготуйте соус зі сметани і томатної пасти. За бажанням додайте туди спеції. Змішайте підливку з засмажкою і залийте нею тефтелі.
Тушкуйте півгодини на слабкому вогні і подавайте до столу з нарізаною зеленню.