Тефтелі – 22 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Свинячі тефтельки з рисом

Потрібні продукти на півкіло фаршу, змішаного зі склянкою рису:

  • по цибулині і моркви;
  • яйця – пару штук;
  • томат-пасти – 2 ст. ложки;
  • зелень;
  • олії – 3 ст. ложки;
  • сметани та борошна – по парі ложок;
  • спеції.

Покроковий процес:

  • Промийте рис і відваріть його до повної готовності. Для цього буде достатньо 10-15 хвилин.
  • Наріжте цибулю і моркву, а потім обсмажте їх трохи на сковороді.
  • При необхідності пропустіть фарш ще раз через м’ясорубку. Необхідно, щоб в ньому не залишалося великих шматків.
  • Змішайте остиглий рис разом з фаршем і яйцем.
  • Зліпити кульки однакового розміру і обваляйте їх у борошні.
  • Приготуйте соус зі сметани і томатної пасти. За бажанням додайте туди спеції. Змішайте підливку з засмажкою і залийте нею тефтелі.

Тушкуйте півгодини на слабкому вогні і подавайте до столу з нарізаною зеленню.

Дивіться також:  Риба під маринадом з моркви і цибулі – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху