Фрикадельки по-шведськи в домашніх умовах
Потрібні продукти:
- м’ясний фарш – 0,6 кг;
- хлібний м’якуш – 100 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. ложки;
- масло – 60 г;
- молоко – 2 склянки;
- пісне масло – 2 ст. ложки;
- чебрець;
- цибуля – 1 шт.
Покроковий процес:
- Дрібно наріжте цибулю і змішати його з фаршем, яйцем, хлібом і спеціями.
- Зліпіть фрикадельки невеликого розміру.
- Розігрійте на сковороді і обсмажте на ньому м’ясні кульки. Вони повинні вийти не більше волоського горіха.
- Коли будуть готові тефтелі, вийміть їх на тарілку.
- Залишився жир викладіть вершкове масло і борошно. Обсмажуйте буквально хвилину.
- Почніть потроху додавати молоко, постійно помішуючи.
- Додайте спеції і продовжуйте варити соус, поки він не загусне до потрібної консистенції.
- У гарячий соус покладіть тефтелі.
- Подавайте до столу разом з картопляним пюре або рисом.