Тефтелі – 22 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

Тефтелі зі сметанним соусом в духовці

Хочете іншу підливку, цікавіше? Будь ласка!

Потрібні продукти на півкіло м’ясного фаршу:

  • яйце;
  • пара головок цибулі і невелика морквина;
  • сир – шматочок на сто грам;
  • сметана пожирніше – півсклянки;
  • борошно – скільки візьме соус;
  • корінь селери;
  • стручок перцю солодкого;
  • пара часникових зубчиків;
  • на розсуд господині беруться спеції і сіль.

Покроковий процес:

  • Відваріть яйце і покришіть його за допомогою яйцерізки.
  • Наріжте одну головку цибулі з часником і викладіть їх разом з яєчної крихтою в фарш. Добре розмішайте і зліпіть тефтелі.
  • Перець ріжеться дрібною соломкою, решту цибулі просто шинкуется, морквина натирається дрібніші. До інших овочів покладіть подрібнений корінь селери і обсмажуйте 5 хвилин.
  • Додайте до овочевої суміші сметану і доведіть до кипіння.
  • Зведіть борошно і воду, добре вимішайте, щоб не залишилося грудок. Додайте в сметанную частина.
  • Застеліть деко фольгою і розподіліть по ньому заготовки з фаршу. Розміщуйте їх щільніше — так сік не «втече» і страва буде соковитіше. Полити підливою.

Тефтелі в сметанному соусі готуються півгодини. За пару-трійку хвилин до завершення готування зверху посипте їх тертим сиром.

Дивіться також:  Закуска до горілки – 9 кращих рецептів правильної закуски
Прокрутка до верху