Тефтелі зі сметанним соусом в духовці
Хочете іншу підливку, цікавіше? Будь ласка!
Потрібні продукти на півкіло м’ясного фаршу:
- яйце;
- пара головок цибулі і невелика морквина;
- сир – шматочок на сто грам;
- сметана пожирніше – півсклянки;
- борошно – скільки візьме соус;
- корінь селери;
- стручок перцю солодкого;
- пара часникових зубчиків;
- на розсуд господині беруться спеції і сіль.
Покроковий процес:
- Відваріть яйце і покришіть його за допомогою яйцерізки.
- Наріжте одну головку цибулі з часником і викладіть їх разом з яєчної крихтою в фарш. Добре розмішайте і зліпіть тефтелі.
- Перець ріжеться дрібною соломкою, решту цибулі просто шинкуется, морквина натирається дрібніші. До інших овочів покладіть подрібнений корінь селери і обсмажуйте 5 хвилин.
- Додайте до овочевої суміші сметану і доведіть до кипіння.
- Зведіть борошно і воду, добре вимішайте, щоб не залишилося грудок. Додайте в сметанную частина.
- Застеліть деко фольгою і розподіліть по ньому заготовки з фаршу. Розміщуйте їх щільніше — так сік не «втече» і страва буде соковитіше. Полити підливою.
Тефтелі в сметанному соусі готуються півгодини. За пару-трійку хвилин до завершення готування зверху посипте їх тертим сиром.