З курячого фаршу
Таке блюдо буде менш калорійним і набагато більш ніжним. Його краще давати дітям і тим, хто сидить на дієті.
Потрібні продукти на 300 грам фаршу і півсклянки рису:
- яйце, цибуля-ріпка, морква – по штуці;
- консервовані томати – 250 г;
- олії – пара ложок;
- лаврушка і спеції за вибором господині.
Покроковий процес:
- Зваріть промиту крупу в окропі і в кінці всипте щіпку солі.
- Нашаткуйте цибулю дрібно, а моркву наріжте будь-яким зручним способом. Змішайте їх і обсмажуйте 5 хвилин на сковороді.
- Готовому рісу дайте охолонути, перемішайте з курячим фаршем.
- Відваріть яйце і подрібніть яйцерезкой, після чого додайте до м’ясної суміші.
- Покладіть також до фаршу зажарку, додайте сіль і спеції.
- Гарненько вимісіть, а потім сформуйте кульки.
- Викладіть їх на сковороду, залийте рубаними томатами.
- Тушкуйте тефтелі з курячого фаршу протягом 50-ти хвилин на малому вогні.