Тефтелі – 22 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

М’ясні кульки з грибами в духовці

Любите незвичайні страви? Тоді спробуйте приготувати тефтелі з додаванням грибів!

На триста грам фаршу візьміть грибів стільки ж або трохи менше, півсклянки рису, а також:

  • склянка томатного соку
  • пару часникових зубчиків;
  • сметани – три ложки;
  • цибулину;
  • борошна – 2 ст. ложки;
  • цукру – 1 ч. ложка;
  • сиру – 50 г;
  • спецій, як завжди, на око і на смак господині.

Покроковий процес:

  • Відваріть рис в злегка солоній воді і дайте йому охолонути до прийнятної температури.
  • Наріжте цибулю, часник і пропустіть їх разом з грибами через м’ясорубку. Або подрібніть будь-яким зручним способом.
  • Розмішайте фарш. Викладіть до нього остиглий рис, грибну суміш, тертий на дрібній тертці сир і спеції.
  • Сформуйте кульки і викладіть їх у відповідну пекарську форму.
  • Змішайте томатний сік з цукром. Дочекайтеся повного розчинення кристалів.
  • Слідом покладіть туди сметану і знову перемішайте.
  • В половині склянки води розмішайте борошно.
  • З’єднайте борошняну частина з томатною і залийте підливою заготовки.
  • Тефтелі готуються в духовці близько години. Попередньо не забудьте накрити форму фольгою.

Подавайте тефтелі в томатному соусі з грибами разом з рисом в якості гарніру або з пюре.

Дивіться також:  Пшоняна каша на воді — 5 рецептів як варити розсипчасту кашу
Прокрутка до верху