М’ясні кульки з грибами в духовці
Любите незвичайні страви? Тоді спробуйте приготувати тефтелі з додаванням грибів!
На триста грам фаршу візьміть грибів стільки ж або трохи менше, півсклянки рису, а також:
- склянка томатного соку
- пару часникових зубчиків;
- сметани – три ложки;
- цибулину;
- борошна – 2 ст. ложки;
- цукру – 1 ч. ложка;
- сиру – 50 г;
- спецій, як завжди, на око і на смак господині.
Покроковий процес:
- Відваріть рис в злегка солоній воді і дайте йому охолонути до прийнятної температури.
- Наріжте цибулю, часник і пропустіть їх разом з грибами через м’ясорубку. Або подрібніть будь-яким зручним способом.
- Розмішайте фарш. Викладіть до нього остиглий рис, грибну суміш, тертий на дрібній тертці сир і спеції.
- Сформуйте кульки і викладіть їх у відповідну пекарську форму.
- Змішайте томатний сік з цукром. Дочекайтеся повного розчинення кристалів.
- Слідом покладіть туди сметану і знову перемішайте.
- В половині склянки води розмішайте борошно.
- З’єднайте борошняну частина з томатною і залийте підливою заготовки.
- Тефтелі готуються в духовці близько години. Попередньо не забудьте накрити форму фольгою.
Подавайте тефтелі в томатному соусі з грибами разом з рисом в якості гарніру або з пюре.