Тефтелі – 22 рецепта смачного приготування в домашніх умовах

З яловичини з рисом

Кілька модифікований рецепт класичних тефтелек.

Потрібні продукти на традиційні півкіло фаршу і півсклянки рису:

  • склянка сметани пожирніше;
  • часникових зубков пару штук;
  • борошна – 1 ст. ложка;
  • лука – 2 головки;
  • спеції;
  • лаврушка.

Покроковий процес:

  • Зваріть рис. Якщо ви їсте більше солоні страви, то додайте у воду сіль.
  • Змішайте рис з нашаткованої цибулею і спеціями.
  • Коли крупа охолоне до прийнятної температури, змішайте її з фаршем.
  • Скачайте з отриманого складу кульки.
  • Добре розігрійте олію.
  • Обваляйте кожну заготовку в борошні і відправте на сковороду.
  • Поки тефтелі з яловичини смажаться, приготуйте соус. Для цього наріжте другу цибулину і почніть пасерувати її на сковороді з невеликою кількістю масла.
  • Додайте туди сметану і склянку окропу, а також сіль і спеції.
  • Одну частину соусу налийте на дно каструлі, де будуть далі готуватися тефтелі.
  • Викладіть їх туди ж і залийте соусом, що залишився. Тушкуйте трохи більше півгодини на малому вогні.

Подавайте готову страву зі свіжою нарізаною зеленню.

Дивіться також:  Гарбуз у духовці – 9 рецептів запікання
Прокрутка до верху