З яловичини з рисом
Кілька модифікований рецепт класичних тефтелек.
Потрібні продукти на традиційні півкіло фаршу і півсклянки рису:
- склянка сметани пожирніше;
- часникових зубков пару штук;
- борошна – 1 ст. ложка;
- лука – 2 головки;
- спеції;
- лаврушка.
Покроковий процес:
- Зваріть рис. Якщо ви їсте більше солоні страви, то додайте у воду сіль.
- Змішайте рис з нашаткованої цибулею і спеціями.
- Коли крупа охолоне до прийнятної температури, змішайте її з фаршем.
- Скачайте з отриманого складу кульки.
- Добре розігрійте олію.
- Обваляйте кожну заготовку в борошні і відправте на сковороду.
- Поки тефтелі з яловичини смажаться, приготуйте соус. Для цього наріжте другу цибулину і почніть пасерувати її на сковороді з невеликою кількістю масла.
- Додайте туди сметану і склянку окропу, а також сіль і спеції.
- Одну частину соусу налийте на дно каструлі, де будуть далі готуватися тефтелі.
- Викладіть їх туди ж і залийте соусом, що залишився. Тушкуйте трохи більше півгодини на малому вогні.
Подавайте готову страву зі свіжою нарізаною зеленню.