Курячі тефтелі в сметані
Тефтелі з куркою особливо подобаються самим молодшим членам родини. Зробити їх більш поживними допоможе рис. Крім крупи (70 м) і курячого фаршу (550 м), потрібно використовувати: по 50 г борошна і жирного молока, 180 г сметани, по 1 шт. цибулі і моркви, 3-4 зубчики часнику, по дрібці солі і перцю, олія, сіль.

У курячий фарш додається відварений до напівготовності рис, пропущені через м’ясорубку цибулю і часник. Також продукт за смаком приправляється сіллю і перцем. Можна додати в будь-яку страву дрібно посічену свіжу зелень.
Молоко також додається прямо в фарш. Воно дозволить зробити масу більш ніжною і соковитою. Молоко можна замінити жирними вершками.
З отриманого фаршу формуються мініатюрні кульки, які обсмажуються на олії до золотистої скоринки з усіх боків.
В окремій сковороді обсмажується до м’якості натерта на крупній тертці моркву. До овочу додається сметана, а також сіль і спеції за смаком.
У киплячий соус викладаються готові тефтелі, після чого вони готуються на повільному вогні ще 10-12 хвилин.
Якщо збільшити кількість рису в складі, то таке блюдо можна подавати до столу як самостійне без додаткового гарніру.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8