Тефтелі в сметанному соусі – 8 рецептів

В томатно-сметанному соусі

Томатно-сметанний соус чудово поєднується з будь-яким фаршем. Наприклад, можна взяти свинячий і яловичий в рівних пропорціях (по 250 г). Також буде потрібно: по 1 шт. цибулі і моркви, 90 г рису, пару зубчиків часнику, невеликий пучок свіжої петрушки, 350 мл води, 2 ст. л. картопляного крохмалю, по 90 г сметани і томатного соусу без добавок, по 1 ч. л. солі і цукру, будь-які спеції.

  • Рис відварюється до стану «аль денте».
  • Моркву, цибулю і часник перетираються в блендері до стану однорідної кашки.
  • Овочі та рис змішуються з м’ясним продуктом. До інгредієнтів додається дрібно нарубана зелень, сіль і спеції.
  • З отриманої маси скочуються мініатюрні кульки і укладаються в жароміцну форму.
  • Для соусу крохмаль розвести у 130 мл води. Залишилася рідина змішується зі сметаною, томатною пастою, сіллю, цукром і вибраними спеціями. У соус вливається вода з крохмалем.
  • Заливка відправляється в форму до тефтелі, після чого вони накриваються фольгою.
  • Страва готується близько 50 хвилин при 180 градусах.
  • В самому кінці можна зняти фольгу і злегка зарумянить частування зверху.

    Дивіться також:  Картопляні млинці – 7 рецептів приготування
    Прокрутка до верху