В томатно-сметанному соусі
Томатно-сметанний соус чудово поєднується з будь-яким фаршем. Наприклад, можна взяти свинячий і яловичий в рівних пропорціях (по 250 г). Також буде потрібно: по 1 шт. цибулі і моркви, 90 г рису, пару зубчиків часнику, невеликий пучок свіжої петрушки, 350 мл води, 2 ст. л. картопляного крохмалю, по 90 г сметани і томатного соусу без добавок, по 1 ч. л. солі і цукру, будь-які спеції.

Рис відварюється до стану «аль денте».
Моркву, цибулю і часник перетираються в блендері до стану однорідної кашки.
Овочі та рис змішуються з м’ясним продуктом. До інгредієнтів додається дрібно нарубана зелень, сіль і спеції.
З отриманої маси скочуються мініатюрні кульки і укладаються в жароміцну форму.
Для соусу крохмаль розвести у 130 мл води. Залишилася рідина змішується зі сметаною, томатною пастою, сіллю, цукром і вибраними спеціями. У соус вливається вода з крохмалем.
Заливка відправляється в форму до тефтелі, після чого вони накриваються фольгою.
Страва готується близько 50 хвилин при 180 градусах.
В самому кінці можна зняти фольгу і злегка зарумянить частування зверху.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8