Тефтелі в томатному соусі — 6 рецептів

Рецепт по-австрійськи

Технологія приготування цих тефтелек припускає використання більш калорійного фаршу і нетрадиційних компонентів для соусу.

Потрібно:

  • 150 г свинячого фаршу;
  • 150 г баранячого фаршу;
  • 1 яйце;
  • 50 г рису;
  • 8 чорносливин без кісточок;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 помідори;
  • 1 морква;
  • 150 г жирної сметани;
  • 300 мл м’ясного бульйону;
  • 150 г томат-пасти;
  • 30 мл рослинного масла;
  • сіль, коріандр.

Кроки приготування.

  • Рис відварюють майже до готовності й охолоджують.
  • Готують фарш з баранини, свинини, рису, яйця. Всі солять і ретельно перемішують.
  • Формують невеликі тюфтельки. Їх обсмажують в олії з кожного боку.
  • Чорнослив заливають окропом на 10 хвилин, а після промивають під краном і дуже дрібно нарізають.
  • Перець, помідори, моркву чистять і нарізають маленькими кубиками.
  • Овочі, чорнослив, томат-пасту, сметану змішують, заливають бульйоном, солять і приправляють коріандром.
  • Обсмажені тюфтельки томят готової підливі приблизно 30 хвилин.
  • Дивіться також:  Цвітна капуста з яйцем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці
    Прокрутка до верху