Рецепт по-австрійськи
Технологія приготування цих тефтелек припускає використання більш калорійного фаршу і нетрадиційних компонентів для соусу.

Потрібно:
- 150 г свинячого фаршу;
- 150 г баранячого фаршу;
- 1 яйце;
- 50 г рису;
- 8 чорносливин без кісточок;
- 1 солодкий перець;
- 2 помідори;
- 1 морква;
- 150 г жирної сметани;
- 300 мл м’ясного бульйону;
- 150 г томат-пасти;
- 30 мл рослинного масла;
- сіль, коріандр.
Кроки приготування.
Рис відварюють майже до готовності й охолоджують.
Готують фарш з баранини, свинини, рису, яйця. Всі солять і ретельно перемішують.
Формують невеликі тюфтельки. Їх обсмажують в олії з кожного боку.
Чорнослив заливають окропом на 10 хвилин, а після промивають під краном і дуже дрібно нарізають.
Перець, помідори, моркву чистять і нарізають маленькими кубиками.
Овочі, чорнослив, томат-пасту, сметану змішують, заливають бульйоном, солять і приправляють коріандром.
Обсмажені тюфтельки томят готової підливі приблизно 30 хвилин.