Тефтелі в томатному соусі в духовці – 10 рецептів приготування

Курячі тефтелі з томатною підливою в духовці

Курячі тефтелі з томатною підливою в духовці – це смачна і проста в приготуванні страва, яка традиційно подається до столу в поєднанні з вершковим картопляним пюре. Для того, щоб м’ясні кульки не втратили свою форму, не пропускайте крок з паніровкою та обсмажуванням.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Сметана – 4 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера закидаємо очищені скибочки цибулі та часнику, пробиваємо.

Крок 2. Отриману кашку відправляємо до фаршу разом із сирим яйцем, сіллю та сумішшю перців.

Крок 3. Старанно перемішуємо склад і формуємо тефтелі.

Крок 4. Пануємо заготовки в борошні і обсмажуємо до золотистості на гарячій олії.

Крок 5. В окремій чаші активно змішуємо сметану, кетчуп та суміш перців.

Крок 6. Вливаємо воду та розмішуємо до однорідної консистенції.

Крок 7. Перекладаємо заготовки в лист і заливаємо соусом, додаємо лавр і запікаємо в духовці 20 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. До столу подаємо, не чекаючи остигання. Смачного!

Дивіться також:  Манний пудинг – 6 рецептів