Курячі тефтелі з томатною підливою в духовці
Курячі тефтелі з томатною підливою в духовці – це смачна і проста в приготуванні страва, яка традиційно подається до столу в поєднанні з вершковим картопляним пюре. Для того, щоб м’ясні кульки не втратили свою форму, не пропускайте крок з паніровкою та обсмажуванням.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.
- Кетчуп – 2 ст.
- Сметана – 4 ст.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – 1 год.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу блендера закидаємо очищені скибочки цибулі та часнику, пробиваємо.
Крок 2. Отриману кашку відправляємо до фаршу разом із сирим яйцем, сіллю та сумішшю перців.
Крок 3. Старанно перемішуємо склад і формуємо тефтелі.
Крок 4. Пануємо заготовки в борошні і обсмажуємо до золотистості на гарячій олії.
Крок 5. В окремій чаші активно змішуємо сметану, кетчуп та суміш перців.
Крок 6. Вливаємо воду та розмішуємо до однорідної консистенції.
Крок 7. Перекладаємо заготовки в лист і заливаємо соусом, додаємо лавр і запікаємо в духовці 20 хвилин при 180 градусах.
Крок 8. До столу подаємо, не чекаючи остигання. Смачного!