З індички у вершковому соусі
Діткам до року, малюкам і школярам ідеально підійдуть ніжні тюфтельки з індичатини, залиті вершковою підливою. Страва добре подати до макаронів або каші – діти з’їдять його із задоволенням і обов’язково попросять добавки.
Для приготування страви слід заздалегідь запастися:
- фаршем з індички – 650 г;
- рисом – 100 г;
- перцем чорним;
- цибулею ріпчастою;
- вершковим маслом – 55 г;
- сіллю;
- морквиною;
- вершки – 300 мл;
- спеціями.
У кухонному комбайні потрібно подрібнити філе птиці, цибулину, додати до них зварену крупу і спеції. З маси потрібно виліпити маленькі грудочки і запекти їх в духовій шафі.
Окремо на сковороді обсмажують цибулю з морквою, після до них додається борошно, масло і вершки. Приправивши соус спеціями, можна полити їм злегка подрумянившийся м’ясний продукт і продовжувати запікати протягом 20 хвилин. По закінченню стряпания можна надати яству красивий золотистий відтінок, вибравши режим «гриль». Подається до столу в теплому вигляді.