З солоними огірками
Рибний фарш – смачний і дієтичний продукт, який як не можна краще підійде для приготування тефтелькою. Незвичайний, але дуже приємний смак страви додасть вершкова заливка з додаванням солоних огірочків – ідеальний варіант для будь-якого свята.
Для приготування страви слід запастися:
- м’ясом сома (можна використовувати іншу рибу) – 300 г;
- рисовою крупою – ¼ склянки;
- морквою;
- нежирними вершками – 180 мл;
- солоними огірочками – пару штук;
- свіжим кропом;
- сіллю;
- спеціями.
Крупа промивається і відварюється до готовності, остуджується. Перемелене рибне філе змішується з рисом, сіллю і спеціями. З отриманої маси формуються однакового розміру кульки і відправляються на холод.
Цей прийом радять робити все кулінарні фахівці – коли маса трохи постоїть перед готуванням, у ній сполучаться продукти і спеції, що найкращим чином позначиться на смак готової страви.
Морквина натирається на тертці, з’єднується з вершками і відправляється в глибокій ємності на вогонь. Коли соус закипить, потрібно опустити в ємність м’ясний напівфабрикат і готувати протягом 20 хвилин. Після додаються подрібнені солоні огірочки і в самому кінці, через 10 хвилин, зелень.