Їжачки з рисом, запечені в духовці
Стряпается страва протягом однієї години, з:
- фаршу м’ясного – 340 г;
- довгозернистого рису – 120 г;
- цибулі-ріпки;
- часнику;
- вершків або сметани – 3 ст. л.;
- пасти томатної – 30 мл;
- солі і спецій.
Рис промивається, відварюється і після охолодження змішується з фаршем (м’ясом, цибулею і часником). До масі додаються спеції, все перемішується. З такої основи формуються кульки-їжачки. Помістити їх на деко, змащене маслом і залити соусом. Готується він з вершків, пасти і невеликої кількості кип’яченої води. Запікати при температурі 210 градусів потрібно близько 35 хвилин (з закритою ємністю фольгою) і 12 хвилин у відкритому вигляді.