Терпуг – що за риба, і як її готувати? 6 смачних рецептів

Фарширована терпуга в духовці

Терпуг – м’ясиста риба, що відрізняється малою кількістю кісток. Якщо ви не знаєте, як приготувати в духовці, то пропонуємо нафарширувати рибу рисом та грибами. Продукти ідеально поєднуються і доповнюють один одного.

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1 шт.;
  • терпуг – тушка;
  • рослинна олія;
  • рис – 55 г;
  • перець чорний;
  • гриби – 350 г;
  • сіль;
  • майонез;
  • цибуля.

Приготування:

  • Очистити тушку. Видалити нутрощі. Промити. Обрізати плавники.
  • Промазати тушку перцем і сіллю. Натерти майонезом. Відставити на півгодини.
  • Відварити рисові зерна. Остудити. Підсолити і перемішати.
  • Гриби подрібнити. Помістити в сковороду з маслом і смажити. Нарізати перець, нашаткувати цибулю. Додати в сковорідку. Підсолити і посипати перцем. Перемішати і обсмажити.
  • Змішати обсмажену суміш з рисом. Помістити в черевце.
  • Викласти тушку на деко. Запікати в духовій печі годину. Режим 190 градусів.
Дивіться також:  Тушкована баранина з овочами – 8 рецептів приготування в казані, в мультиварці і в духовці