Хрустка основа для випічки
Якщо у вашій родині більше люблять пироги з скоринкою, то цей рецепт підійде краще за інших.
Підготуйте:
- 30 г маргарину;
- 25 г майонезу;
- 280 мл води;
- сіль;
- 5-10 г дріжджів швидкодіючих;
- 80 мл олії;
- 600-700 г борошна.
Половину води з сіллю і майонезом ставимо на вогонь і чекаємо, поки закипить. Засипаємо туди склянку води і швидко вимішуємо, щоб не було грудок. Відставляємо, щоб трохи охололо.
В решту рідина додаємо дріжджі і пісне масло, змішуємо з заварним тістом. Починаємо всипати решту борошна.
Коли тісто вийде досить еластичним, залишаємо його в спокої відлежатися.