Тісто для біляшів – 14 рецептів

Південноамериканська новинка на нашому столі

У Бразилії часто можна зустріти пироги, віддалено нагадують наші біляші. Незвичайне тісто ховає начинку з курки, яка згідно з місцевим колоритом обов’язково гостра. Вам точно вдасться здивувати всіх за столом.

Інгредієнти тесту для бразильської коксиньи:

  • бульйон курячий – гранений стакан;
  • масло топлене – 3 ст. л;
  • гарбузове пюре – 150 г;
  • молоко – 200 мл;
  • борошно – 700 г;
  • спеції.

Суха суміш:

  • мелений горіх – 90 г;
  • панірувальні сухарі – 120 р.

Кляр:

  • яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 1 ст. л. води.

Ставимо на вогонь каструльку з курячим бульйоном і молоком. Готуємо пюре, натираючи на крупній тертці гарбузову м’якоть. Відправляємо її до рідини разом зі спеціями і тушкуємо до готовності, яку можна визначити по м’якості консистенції.

Просіяти борошно, всипати в посуд і відразу безперервно заважати, щоб не було грудок, і маса не пригоріла. Знімаємо з плити, охолодити. Після, додавши топлене масло ще раз перемішуємо, але вже руками.

Щоб формувати вироби, беріть кульку на долоню, інший рукою в середину покладіть начинку і повністю її закривайте. Після цього опускаєте спочатку в кляр з збитого яйця з додаванням рідини і борошна, а потім обваляти в горіхової маси з сухарями.

Дивіться також:  Грудка індички (філе) – 12 рецептів приготування
Прокрутка до верху