Південноамериканська новинка на нашому столі
У Бразилії часто можна зустріти пироги, віддалено нагадують наші біляші. Незвичайне тісто ховає начинку з курки, яка згідно з місцевим колоритом обов’язково гостра. Вам точно вдасться здивувати всіх за столом.
Інгредієнти тесту для бразильської коксиньи:
- бульйон курячий – гранений стакан;
- масло топлене – 3 ст. л;
- гарбузове пюре – 150 г;
- молоко – 200 мл;
- борошно – 700 г;
- спеції.
Суха суміш:
- мелений горіх – 90 г;
- панірувальні сухарі – 120 р.
Кляр:
- яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. води.
Ставимо на вогонь каструльку з курячим бульйоном і молоком. Готуємо пюре, натираючи на крупній тертці гарбузову м’якоть. Відправляємо її до рідини разом зі спеціями і тушкуємо до готовності, яку можна визначити по м’якості консистенції.
Просіяти борошно, всипати в посуд і відразу безперервно заважати, щоб не було грудок, і маса не пригоріла. Знімаємо з плити, охолодити. Після, додавши топлене масло ще раз перемішуємо, але вже руками.
Щоб формувати вироби, беріть кульку на долоню, інший рукою в середину покладіть начинку і повністю її закривайте. Після цього опускаєте спочатку в кляр з збитого яйця з додаванням рідини і борошна, а потім обваляти в горіхової маси з сухарями.