З сухими дріжджами
Такий спосіб багато в чому спрощує процес, так як немає необхідності ставити опару. Але в цілому, на якості готового продукту така заміна ролі не зіграє.
Для тесту з сухими дріжджами візьмемо:
- яєчний білок;
- пакет сухих дріжджів (10 м);
- 1 кг борошна;
- 2 ст. л. цукру;
- 500 мл води;
- 1 ст. л. солі;
- пісне масло.
В кип’яченій рідини розвести цукор з дріжджами і сіллю. Додаємо білок з маслом і розмішуємо віночком. Додаючи борошно, замішуємо тісто.
Вибирайте об’ємну посуд, щоб при підйомі тісто не втекло.
Так як дріжджі швидкодіючі, то буде достатньо одного збільшення обсягу в два або три рази. Після, сміливо приступайте до формування біляшів.