Тісто для печива — 10 рецептів і секретів приготування!

Рецепти тіста для печива багато. Можна приготувати з імбиром, з сиром, на сметані, кефірі і навіть на пиві. У нашій добірці зібрані найкращі варіанти.

Пісочне тісто для печива

Самий простий і швидкий варіант тесту, завдяки якому ви зможете приготувати дуже смачне, розсипчасте печиво.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 260 г;
  • кориця – 1 ст. ложка;
  • цукор – 110 г;
  • вода – 4 ст. ложки теплої;
  • вершкового масла – 110 г розм’якшеного.

Приготування:

  • В сито засипати борошно і розпушувач. Просіяти. Ввести цукор, засипати корицю і залити водою.
  • Помістити в готову суміш масло і вимісити. Тісто вийде приємним і м’яким.

Щоб випічка з такого тіста не вийшла жорсткою, перед тим як готувати, необхідно витримати приготовану масу в холодильнику не менше години.

Як приготувати з сиром?

Домашнє сирне тісто готується легко, а виходить свіжим і пишним.

Інгредієнти:

  • цукор – 75 г;
  • сир – 240 г;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
  • борошно – 240 г;
  • цукор ванільний – 1 ч. ложка;
  • вершкове масло – 130 р.

Приготування:

  • Просіяти за допомогою сита борошно.
  • Порубати масло, з’єднати з борошном і перетерти (повинна вийде крихта). Розтирати масу найзручніше руками.
  • Виделкою розім’яти сир, потім взяти сито і протерти його. Сир можна використовувати будь-якої жирності.
  • Змішати сирну масу з крихтою, покласти соду і засипати ванільним і звичайним цукром.
  • Замісити тісто. Вимішувати необхідно якомога довше, до тих пір, поки маси не зникне клейкість.

Тісто для імбирного печива

Випічка з імбирного тіста ідеально підходить до нового року і різдва. Спробувавши один раз таке печиво, ви ніколи не забудете його дивовижний смак, пряний аромат і хрустку структуру.

Інгредієнти:

  • гвоздика – 0,5 ч. ложки меленої;
  • борошно – 250 г;
  • сіль;
  • кардамон – 0,5 ч. ложки;
  • перець – 0,5 ч. ложки меленого;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • кориця – 1 ч. ложка меленої;
  • вершкове масло – 110 г;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • пудра цукрова – 110 г;
  • какао – 1 ч. ложка;
  • імбир – 2 ч. ложки меленого.
Дивіться також:  Апельсиновий торт – 7 рецептів приготування

Приготування:

  • За годину до початку приготування дістати масло — до моменту замішування тіста воно повинно розм’якшиться.
  • У імбир засипати корицю, духмяний перець, кардамон, соду і гвоздику. Підсолити, змішати, ввести муку, а потім засипати какао. Розмішати. Завдяки додаванню какао, ласощі виходить красивого темного забарвлення. Якщо любите світле, цей інгредієнт можна не додавати.
  • У чашу закинути пудру і покласти масло. Включити міксер, все збити.
  • Влити мед (використовувати тільки рідкий), потім яйця і перемішати, поки не вийде суміш однорідної консистенції.
  • Змішати дві отримані маси і замісити. Можна робити це віночком або скористатися міксером. Доводимо тісто до готовності руками. В результаті воно вийде м’яке і трохи липке.

Залишилося помістити його в пакет або загорнути в плівку і прибрати в холодильник. Витримати годину. За цей час маса стане еластичною і податливою.

На сметані

Тісто на сметані виходить еластичним, а печиво з нього виходить м’яким і може зберігатися кілька днів.

Отримане тісто не треба тримати в холодильнику перед приготуванням.

Інгредієнти:

  • сметана – 260 г;
  • борошно – 320 г;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • сода – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 210 г;
  • сік з лимона;
  • цукор – 150 р.

Приготування:

  • Масло для приготування необхідно м’яке. Для цього слід потримати його в теплі близько години, а потім розім’яти.
  • Влити сметану, додати мед і збити.
  • Вичавити сік з лимона і перемішати.
  • У ввести борошно соду, просіяти і додати до масляної суміші.
  • Замісити.

Після всіх маніпуляцій можна відразу починати формування печива.

Тісто на пиві

Тісто на пиві для печива дуже бюджетне. А ласощі з нього виходить шаруються і смачним.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • вершкового масла – 250 г;
  • борошна – 450 г;
  • пива – 250 мл
Дивіться також:  Банановий пудинг – 7 рецептів приготування в мультиварці, в духовці і мікрохвильовій печі

Приготування:

  • Для цього тесту, на відміну від попередніх рецептів, масло знадобиться охолодженим. Потрібно взяти тертку крупного помелу і натерти його.
  • Змішати з борошном і перетерти руками — повинна вийде крихта.
  • Залити пивом, влити яйце, розмішати і замісити тісто.
  • Помістити в пакет. Охолоджувати в холодильнику дві години.

На майонезі

Випічка з цього тесту виходить тане в роті. Господиням одне задоволення готувати таке тісто, а домочадцям — їсти приготовані солодощі. Готується просто і швидко.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • вершкове масло – 200 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • майонез – 200 мл;
  • цукор ванільний – 2 ч. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 575 г;
  • цукор – 150 р.

Приготування:

  • Масло потримати в теплі (воно повинно стати м’яким), залити майонезом і збити.
  • Влити яйце, присипати сіллю і підсипати цукор. Додати ванільний і збити. Необхідна однорідна маса.
  • Засипати борошно в сито, просіяти і додати розпушувач. Змішати з масляною сумішшю і вимісити, щоб вийшла гладка маса.
  • Готове тісто помістити в кулінарний мішок і відсаджувати на деко.

Смачна основа на кефірі

Якщо хочеться домашньої випічки, а в холодильнику тільки кефір, то приготувати тісто на його основі дуже просто.

Інгредієнти:

  • кефір – 310 мл;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної;
  • борошно 550 г;
  • масло – 2 ст. ложки соняшникової;
  • цукор – 130 р.

Приготування:

  • У кефір влити олію, додати цукор і збити. Повинна вийде кремоподібна маса.
  • Засипати борошном, додати соду і замісити тісто.
  • Помістити в пакет. Витримати в холодильнику близько години. Маса повинна охолонути.

Листкове тісто для печива

Це тісто можна заготовлювати про запас і великим кількості. Його допустимо заморозити, а при необхідності дістати і готувати дуже смачне печиво.

Інгредієнти:

  • маргарин – 200 г;
  • сіль;
  • борошно (1) – 100 г;
  • сік лимонний – 0,5 ч. ложки (можна замінити на оцет);
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно (2) – 300 г;
  • вода холодна.
Дивіться також:  Глюкозний сироп: склад, застосування в кулінарії, чим можна замінити. 3 рецепта, як зробити глюкозний сироп в домашніх умовах

Приготування:

  • Маргарин перед приготуванням потримати в холодильнику, а після нарізати шматками. Засипати борошно (1). Взяти ніж і всі разом порубати — вийде крихта. Грудочки повинні бути як можна менше.
  • Тепер треба скачати кулю, але замішувати не треба — досить просто зробити масу цілісною.
  • У борошно (2) налити сік лимонний.
  • Влити в стакан яйце, залити його водою (рідина повинна покрити 2/3) і перемішати.
  • Залити борошно цією сумішшю і замісити. Щоб печиво не вийшло жорстким, тісто не робіть крутим. Тому борошно краще додавати поступово, щоб не переборщити.
  • Розкачати. Першу отриману масу помістити в центр розкачаного шару. Загорнути, щоб вийшов конверт. Плівкою не вкривати. Відправити в холодильник і потримати півгодини.
  • Розкачати, знову згорнути і знову настояти в холодильнику півгодини. Повторити процес ще два рази.

Як зробити основу для ласощі без яєць?

З тіста без яєць і соди виходить м’яка і ніжна випічка.

Інгредієнти:

  • крохмаль – 4 ст. ложки;
  • вершкове масло – 250 г;
  • цукор ванільний;
  • пудра цукрова – 180 г;
  • борошно – 570 г;
  • соняшникова олія – 85 мл

Приготування:

  • Масло повинно бути розм’якшеним. Засипати в нього половину пудри, додати ванільний цукор і залити соняшниковою олією. Перемішати, використовуючи міксер.
  • Засипати крохмаль, додати борошно (стакан) і перемішати. Використовуйте ложку.
  • Засипати ще склянку борошна і замісити.
  • Засипати борошно і вимісити масу до готовності.

Пишне здобне тісто для печива

Для цього тесту необхідно мало продуктів і готується швидко і просто.

Інгредієнти:

  • борошно – 520 г;
  • сіль;
  • яйце – 4 шт.;
  • пудра цукрова – 250 г;
  • вершкове масло – 250 р.

Приготування:

  • Масло прогріти, присолити, перемішати і засипати цукром. Розмішувати до однорідного стану.
  • Залити яйцями, перемішати, помістити борошно і додати розпушувач. Замісити.

На цей процес доведеться витратити десь чверть години. Маса повинна стати гладкою і щільною. Якщо буде прилипати до рук, то слід додати борошно.

Прокрутка до верху