Тісто для імбирного печива
Випічка з імбирного тіста ідеально підходить до нового року і різдва. Спробувавши один раз таке печиво, ви ніколи не забудете його дивовижний смак, пряний аромат і хрустку структуру.
Інгредієнти:
- гвоздика – 0,5 ч. ложки меленої;
- борошно – 250 г;
- сіль;
- кардамон – 0,5 ч. ложки;
- перець – 0,5 ч. ложки меленого;
- яйце – 1 шт.;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- кориця – 1 ч. ложка меленої;
- вершкове масло – 110 г;
- мед – 1 ст. ложка;
- пудра цукрова – 110 г;
- какао – 1 ч. ложка;
- імбир – 2 ч. ложки меленого.
Приготування:
- За годину до початку приготування дістати масло — до моменту замішування тіста воно повинно розм’якшиться.
- У імбир засипати корицю, духмяний перець, кардамон, соду і гвоздику. Підсолити, змішати, ввести муку, а потім засипати какао. Розмішати. Завдяки додаванню какао, ласощі виходить красивого темного забарвлення. Якщо любите світле, цей інгредієнт можна не додавати.
- У чашу закинути пудру і покласти масло. Включити міксер, все збити.
- Влити мед (використовувати тільки рідкий), потім яйця і перемішати, поки не вийде суміш однорідної консистенції.
- Змішати дві отримані маси і замісити. Можна робити це віночком або скористатися міксером. Доводимо тісто до готовності руками. В результаті воно вийде м’яке і трохи липке.
Залишилося помістити його в пакет або загорнути в плівку і прибрати в холодильник. Витримати годину. За цей час маса стане еластичною і податливою.