Тісто для печива — 10 рецептів і секретів приготування!

Тісто для імбирного печива

Випічка з імбирного тіста ідеально підходить до нового року і різдва. Спробувавши один раз таке печиво, ви ніколи не забудете його дивовижний смак, пряний аромат і хрустку структуру.

Інгредієнти:

  • гвоздика – 0,5 ч. ложки меленої;
  • борошно – 250 г;
  • сіль;
  • кардамон – 0,5 ч. ложки;
  • перець – 0,5 ч. ложки меленого;
  • яйце – 1 шт.;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • кориця – 1 ч. ложка меленої;
  • вершкове масло – 110 г;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • пудра цукрова – 110 г;
  • какао – 1 ч. ложка;
  • імбир – 2 ч. ложки меленого.

Приготування:

  • За годину до початку приготування дістати масло — до моменту замішування тіста воно повинно розм’якшиться.
  • У імбир засипати корицю, духмяний перець, кардамон, соду і гвоздику. Підсолити, змішати, ввести муку, а потім засипати какао. Розмішати. Завдяки додаванню какао, ласощі виходить красивого темного забарвлення. Якщо любите світле, цей інгредієнт можна не додавати.
  • У чашу закинути пудру і покласти масло. Включити міксер, все збити.
  • Влити мед (використовувати тільки рідкий), потім яйця і перемішати, поки не вийде суміш однорідної консистенції.
  • Змішати дві отримані маси і замісити. Можна робити це віночком або скористатися міксером. Доводимо тісто до готовності руками. В результаті воно вийде м’яке і трохи липке.

Залишилося помістити його в пакет або загорнути в плівку і прибрати в холодильник. Витримати годину. За цей час маса стане еластичною і податливою.

Дивіться також:  Пиріг з калиною – 7 простих рецептів, як спекти смачний пиріг