Секрети ідеального тесту
Досвідчені кухарі відзначають, що тісто на манти завжди потрібно робити самостійно. Не варто використовувати готовий магазинний продукт. З такою основою навряд чи вдасться приготувати ідеальне блюдо.
Дуже важливо максимально тонко розкачувати тісто. Це дозволить зробити манти дійсно ніжними.
Щоб основа не рвалася в процесі розкочування, її залишають відпочивати мінімум на півгодини в холодильнику. А краще збільшити цей час до години.
Є і ще один секрет ідеального тесту для обговорюваного страви – потрібно змішувати відразу два типу пшеничного борошна першого і другого сорту. Вони беруться в рівних кількостях. Також знавці радять завжди дотримувати правильні пропорції рідини і сухих компонентів – 1 до 2. Це дозволить домогтися еластичності тіста. І, звичайно, не можна додавати на 1 кг готового продукту більше 2 яєць.