Окрошка на кефірі
Витрата по часу – 15 хв.
Порції – 4.
Склад продуктів для окрошки на кефірі:
- Картопля – 2 шт.
- Шинка – 400 грам.
- Кілька огірків.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Кріп.
- Кілька яєць.
- Петрушка.
- Редис – 6 шт.
- Кефір.
- Сіль.
Приготування окрошки на кефірі
Попередньо потрібно зайнятися приготуванням фігурного льоду. Одна гілочка кропу вимивається і розбирається невеликими пензликами. У спеціальних формах для льоду розмістити 1 пензлик, залити водою і відправити форму в морозилку.
Картопля вимивається і відварюється в шкірці. Її потрібно остудити і очистити від шкірки. Огірки вимиваються. Яйця варяться яйця, остуджувати за допомогою холодної води і очищаються від шкаралупи. Підготовлені інгредієнти дрібно нарізати.
Редиска вимивається, обсушивается з допомогою паперових серветок і подрібнюється. Зелень вимивається, обсушивается і дрібно нарізати. Подрібнені продукти викладаються у велику посудину, посипаються зеленню і сіллю, і перемішуються.
Окрошка заливається кефіром, перемішують і розливають по тарілках. Кожна тарілка доповнюється декількома шматочками льоду.