ТОП 7 рецептів літніх холодних супів

Холодний супчик з авокадо

Витрата по часу – 15 хв.

Порції – 4.

Склад продуктів для холодного супу з авокадо:

  • Водичка – 1,5 чашки.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Цибулю-шалот – 1 шт (можна замінити половиною невеликої цибулини).
  • Кінза -5 гілочок.
  • Сік апельсина – 1 стакан.
  • Сік лайма – ¼ склянки.
  • Соус рибний – 4 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль.

Для прикраси:

  • Авокадо – ½ шт.
  • Помідори черрі – 6 шт.
  • Кінза – 3 гілки.
  • Червоний перець мелений.

Приготування холодного супу з авокадо

Авокадо розрізається на кілька половинок, видаляється кістка. М’якоть выскабливается за допомогою ложки і викладається в ємність блендера. Цибуля очищається і розрізається на дві частини. Кінза з цибулею також відправляються в ємність.

Інгредієнти заливаються апельсиновим і лаймовим соком, рибним соусом, посипаються цукром і сіллю. Їх потрібно збити до однорідності за допомогою блендера. Маса заливається прохолодною водою і ще раз збивається. Супчик повинен настоятися в холодильнику протягом півгодини.

Для прикраси авокадо і помідори нарізати на дрібні кубики. Суп розливають по тарілках, зверху викладаються овочі. Прикрашається суп листочками кінзи. Гостроту можна надати за допомогою гострого перцю.

Дивіться також:  Що можна приготувати в дні посту?
Прокрутка до верху