Холодний супчик з авокадо
Витрата по часу – 15 хв.
Порції – 4.
Склад продуктів для холодного супу з авокадо:
- Водичка – 1,5 чашки.
- Авокадо – 2 шт.
- Цибулю-шалот – 1 шт (можна замінити половиною невеликої цибулини).
- Кінза -5 гілочок.
- Сік апельсина – 1 стакан.
- Сік лайма – ¼ склянки.
- Соус рибний – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль.
Для прикраси:
- Авокадо – ½ шт.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Кінза – 3 гілки.
- Червоний перець мелений.
Приготування холодного супу з авокадо
Авокадо розрізається на кілька половинок, видаляється кістка. М’якоть выскабливается за допомогою ложки і викладається в ємність блендера. Цибуля очищається і розрізається на дві частини. Кінза з цибулею також відправляються в ємність.
Інгредієнти заливаються апельсиновим і лаймовим соком, рибним соусом, посипаються цукром і сіллю. Їх потрібно збити до однорідності за допомогою блендера. Маса заливається прохолодною водою і ще раз збивається. Супчик повинен настоятися в холодильнику протягом півгодини.
Для прикраси авокадо і помідори нарізати на дрібні кубики. Суп розливають по тарілках, зверху викладаються овочі. Прикрашається суп листочками кінзи. Гостроту можна надати за допомогою гострого перцю.