Огірковий гаспачо з креветками
Витрата по часу – 15 хв.
Порції – 5.
Склад продуктів для огіркового гаспачо з креветками:
- 1 кг свіжих огірочків.
- Часник – 1 дол.
- 4 шматочки білого хліба.
- 1 болгарський зелений перець.
- 3 ч. л. лимонного соку.
- Кріп.
- Сіль.
- 125 грам очищених варених креветок.
- 3 ч. л. оливкової олії.
- Сметана.
- Огірок (свіжий) — 1 кг
- Часник — 1 дол.
Приготування огіркового гаспачо з креветками
Огірок очищається, розрізається на кілька половинок, видаляють насіння, дрібно нарізати. У хліба зрізати кірку, а м’якуш замочується в прохолодній воді. Перець очищується від насіння і нарізати на дрібні шматочки.
Огірки, часник, білий хліб і болгарський перець подрібнюються за допомогою блендера. Суміш заливаємо соком лимона, оливковою олією і крапель табаско, посипаємо сіллю і перцем. Розводимо суп з допомогою крижаної води. У порційні стаканчики викладаються кілька креветок і заливаються гаспачо.
Суп можна прикрасити за допомогою гілочки кропу. Стаканчики відправляються в холодильник на 15 хвилин. Перед вживанням в порційний стаканчик можна кинути шматочок льоду і зверху додати ложечку збитої сметани.