ТОП 7 рецептів літніх холодних супів

Огірковий гаспачо з креветками

Витрата по часу – 15 хв.

Порції – 5.

Склад продуктів для огіркового гаспачо з креветками:

  • 1 кг свіжих огірочків.
  • Часник – 1 дол.
  • 4 шматочки білого хліба.
  • 1 болгарський зелений перець.
  • 3 ч. л. лимонного соку.
  • Кріп.
  • Сіль.
  • 125 грам очищених варених креветок.
  • 3 ч. л. оливкової олії.
  • Сметана.
  • Огірок (свіжий) — 1 кг
  • Часник — 1 дол.

Приготування огіркового гаспачо з креветками

Огірок очищається, розрізається на кілька половинок, видаляють насіння, дрібно нарізати. У хліба зрізати кірку, а м’якуш замочується в прохолодній воді. Перець очищується від насіння і нарізати на дрібні шматочки.

Огірки, часник, білий хліб і болгарський перець подрібнюються за допомогою блендера. Суміш заливаємо соком лимона, оливковою олією і крапель табаско, посипаємо сіллю і перцем. Розводимо суп з допомогою крижаної води. У порційні стаканчики викладаються кілька креветок і заливаються гаспачо.

Суп можна прикрасити за допомогою гілочки кропу. Стаканчики відправляються в холодильник на 15 хвилин. Перед вживанням в порційний стаканчик можна кинути шматочок льоду і зверху додати ложечку збитої сметани.

Дивіться також:  Салати з консервованою кукурудзою – Рецепти з фото
Прокрутка до верху