На 8 березня
До улюбленого всіма жіночого свята можна приготувати дуже смачний медовик з вершками. Для бабусі він стане смачним приємним подарунком.
Інгредієнти:
- вершки, підходящі для збивання – 2 ст.;
- цукор-пісок – 180 – 200 г;
- борошно – 280 – 300 г;
- маргарин – 90 – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- будь-який квітковий мед – 2 ст. л.;
- сода – 1 ч. л.;
- пудра з цукру – за смаком;
- персикове варення – для оформлення.
Приготування:
- Яйця перетворити в густу пінку. Після додавання до них цукру продовжувати збивання ще 6 – 7 хвилин. За цей час суміш повинна не тільки «вирости», але і посвітліти.
- Влити розтоплений охолоджений маргарин. Добре збити компоненти вже разом.
- Мед розтопити, змішати з содою, залишити на вогні до потемніння. Від терміну прогрівання суміші залежить насиченість кольору майбутніх коржів.
- Змішати маси з другого і третього кроків.
- Всипати борошно.
- Відправити тісто в роз’ємну форму. Пекти приблизно 45 хвилин при середній температурі до сухої зубочистки.
- Порізати основу на 3 частини вздовж.
- Вершки збити до густоти з пудрою. Цим ніжним кремом промазати коржі й укласти їх один на одного. Прикрасити солодким складом і самий верхній шар.
- З часточок апельсина на білосніжному тлі викласти цифру 8. Персиковим варенням написати привітання.
Для просочення коржів такого торта можна використовувати воду з медом.