На сімдесятиріччя
Це простий, але смачний тортик з ароматом цитруса. Цифру 70 на ньому можна викласти подрібненими горіхами або тертим білим шоколадом.
Інгредієнти:
- шоколадні коржі – 3 шт.;
- мелений мигдаль – 130 – 150 м;
- коньяк – 2 ст. л.;
- цукор – 220 – 250 г;
- вершковий жир – 230 – 250 м;
- жовтки яєць – 4 шт.;
- апельсин – половинка.
Приготування:
- М’яке масло розтерти з солодким піском. Додати жовтки, подрібнену цедру з половинки апельсина і коньяк.
- Все ретельно розтерти і розділити масу на 2 частини. У більшу половину суміші відправити мелені горішки.
- Промазати коржі горіховим кремом і покласти їх один на одного. Верхівку покрити «чистим» солодким складом.
Так як торт буде поданий на ювілей бабусі, то головне в ньому – оформлення. На поверхні частування можна розташувати не тільки цифру 70, але також короткі привітання для жінки.