Торт-кошик «Улюбленої бабусі»
В красиву кошик можна перетворити будь-який торт, озброївшись великою кількістю крему і кондитерським мішком.
Інгредієнти:
- світлі бісквітні коржі прямокутної форми – 3,5 шт.;
- молоко – 570 – 600 мл;
- масло – 230 – 250 м;
- пудра з цукру – 180 – 200 г;
- білий шоколад (без добавок) – 90 – 100 г;
- борошно – 5 ст. л.;
- ванільний цукор – пара пучок;
- консервовані ананаси – 380 – 400 р.
Приготування:
- Половину молока довести до кипіння.
- Окремо змішати залишки рідини і борошно.
- Холодний розчин додати до гарячого молока.
- Проварити крем при частому помішуванні віночком до легкого загустіння.
- Додати шматочки білого шоколаду. Дочекатися їх повного розчинення.
- Окремо збити молочний крем і м’яке масло. З’єднати дві маси. У процесі збивання ввести до них цукрову пудру.
- Більшою частиною крему промазати цілі коржі, накладаючи їх один на одного.
- Присипати шари приблизно 1/3 частиною ананасів, порізані дрібними кубиками. З половинки коржа вирізати «ручку» кошики. Закріпити її на торті.
- Залишилися кремом, використовуючи кондитерський мішок, оформити конструкцію у вигляді корзинки, створюючи ефект плетіння.
- В середину висипати залишилися шматочки ананасів.
Ефектно буде доповнити десерт написом: «Коханій мамі і бабусі на день народження!».