Торт Хвилинка – 7 швидких і смачних рецептів приготування на сковороді, в мікрохвильовій печі, духовці і без випічки

Щоб побалувати рідних і друзів чимось солодким, можна спекти торт «Хвилинка» – чудовий десерт, який готується дуже швидко із звичайних і доступних продуктів. Його рецепт відрізняється особливою простотою, а отриманий результат обов’язково порадує своїм апетитним ароматом і чудовим смаком.

Швидкий торт «Хвилинка» на сковороді

Зробити торт «Хвилинка» за хвилину, безумовно, не вдасться, але всього через півгодини у вас на столі буде чудовий десерт. Для приготування коржів не знадобиться духовка, так як вони печуться на сковороді.

У підсумку виходить чудове ласощі з заварним кремом, дуже смачне і корисне для травлення.

Необхідно заздалегідь підготувати:

  • борошно – 0,6 кг;
  • неварені згущене молоко – 370 грам;
  • яйце;
  • будь розпушувач – 10 грам.

Для крему:

  • молоко – 500 мл;
  • цукор – 250 грам;
  • вершкове масло – 120 грам;
  • борошно – 50 грам;
  • два яйця;
  • ваніль – 3 грами.

Готуємо:

  • Змішати згущене молоко з яйцем і насип соду, погашену оцтом. Потім додати борошно, все ретельно перемішати і замісити м’яке тісто.
  • Розрізати тісто на 5 – 7 шматочків, після чого розкотити кожен з них в тонкий коржик.
  • Взяти сковороду з тефлоновим покриттям, помістити в неї корж і випікати без додавання олії, з двох сторін протягом 1 – 2 хвилин. Потім випекти інші коржі.
  • Готовим коржам з допомогою ножа надати акуратну, круглу форму. Борошняні обрізки подрібнити і висипати в миску.
  • Тепер треба приготувати крем. Для цього всі підібрані для нього продукти (крім вершкового масла) з’єднати між собою в невеликій каструлі.
  • Поставити суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. У готовий крем додати масло і перемішати.
  • Коржі рясно промазати гарячим кремом і скласти один на одного.

Торт «Хвилинка» на сковороді готовий. Його залишилося засипати бісквітної крихтою і поставити на кілька годин у холодильник.

Готуємо в мікрохвильовці

Швидше за все солодке частування можна приготувати, використовуючи електричну піч. Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці виходить невеликим, ніжним і розсипчастим, а покриття з вершкового крему робить його смак воістину чарівним і незабутнім.

Необхідні компоненти:

  • цукор – 60 грам;
  • борошно – 55 грам;
  • какао – 12 грам;
  • соняшникова олія – 25 мл;
  • одне яйце;
  • розпушувач – 8 грам;
  • картопляний крохмаль – 10 грам;
  • молоко – 45 мл

Для крему:

  • сметана – 230 грам;
  • цукор – 200 грам.

Готуємо:

  • Яйце вбити в тарілку насипати до нього цукор і ретельно розтерти. Потім додати какао і перемішати.
  • В отриману суміш насипати борошно, крохмаль, розпушувач. Всі продукти перемішати. Потім влити рослинне масло і молоко.
  • Форму для випічки покрити маргарином, залити в неї тісто і помістити в піч.
  • Готувати в мікрохвильовці 4 хвилини на найбільшій потужності.
  • Потім вийняти бісквіт, остудити і розрізати вздовж на 2 частини.
  • Цукор змішати зі сметаною і збити блендером.
  • Залити сметанним кремом середину і верхню частину торта.
Дивіться також:  Торт з готових коржів – 8 смачних рецептів

Готову страву прикрасити свіжими ягодами або шматочками фруктів, розділити на порції і подати до столу.

З печива і какао

Оригінальний варіант торта «Хвилинка» з дуже яскравим, шоколадно-вершковим смаком, який особливо сподобається дітям. Зробити солодке частування з печива і какао можна всього за 10 хвилин.

Необхідні компоненти:

  • молоко – 0,7 л;
  • яєчні жовтки – 3 шт.;
  • цукор – 150 грам;
  • борошно – 45 грам;
  • печиво (квадратної форми) – 2 кг;
  • масло – 30 грам.

Готуємо:

  • Молоко змішати з жовтками, насипати цукор і поставити варити. Через 2 – 3 хвилини після закипання, у суміш додати борошно, розведену в невеликій кількості води. Готувати ще 2 – 3 хвилини, постійно помішуючи, потім вимкнути вогонь.
  • Печиво розділити на 4 рівні частини.
  • Тепер 1 частина розкласти рівним шаром на підносі і залити гарячим кремом. Зверху знову розподілити необхідну кількість випічки і так само вкрити солодкою масою. Таким же чином потрібно сформувати торт з чотирьох шарів.
  • В кінці приготування потрібно ретельно промазати кремом бічні частини виробу.

Торт з печива засипати какао-порошком і подрібненими горішками, а потім поставити в холодне місце, щоб він добре просочився.

Торт «Хвилинка» без випічки

Здивувати запрошених до чаю гостей допоможе шоколадний десерт, для приготування якого знадобиться не плита, а холодильник. Незвичайне ласощі виглядає дуже апетитно, а його приємний смак обов’язково оцінять всі любителі солодкого.

Необхідні компоненти:

  • печиво (світлого кольору) – 400 грам;
  • мармелад (різнокольоровий) – 100 грам;
  • какао – 35 грам;
  • цукор – 85 грам;
  • масло – 80 грам;
  • ванілін – 2 грами;
  • молоко – 60 мл

Готуємо:

  • Печиво поламати на невеликі шматочки квадратної форми.
  • Мармелад порізати кубиками.
  • Щоб приготувати крем, треба цукор з’єднайте з какао-порошком, потім влити молоко і розмішати.
  • Солодку суміш підігріти над гарячим пором до повного розчинення цукру. Після цього додати вершкове масло.
  • Печиво з’єднати з мармеладом і ваніллю, потім залити шоколадним кремом і добре перемішати.
  • Отриману масу викласти в прямокутну форму, покриту пекарської папером. Поверхня десерту слід розрівняти, після чого накрити плівкою.
  • Помістити в холодильник на 3 – 4 години.
  • Коли торт повністю застигне, зняти з нього плівку і перекласти на красиве блюдо.
Дивіться також:  Канапе з фруктів – 6 рецептів, як зробити фруктову закуску на святковий стіл

Торт «Хвилинка» без випічки дуже красиво виглядає порізаним на шматочки.

Зберігати його потрібно в холодному місці під шаром харчової папери.

Простий і швидкий рецепт в духовці

Приготувати торт в духовці за цим рецептом зможуть навіть початківці кулінари. А завдяки вдалому поєднанню продуктів, ласощі виходить пишним, ніжним і справді домашнім.

Необхідні компоненти:

  • два яйця;
  • борошно – 250 грам;
  • цукор – 220 грам;
  • сода – 5 грам;
  • сметана – 200 грам.

Готуємо:

  • Сметану змішати з цукром, потім покласти яйця і збовтати до утворення густої піни.
  • У збиту масу насипати соду і борошно. Всі інгредієнти ретельно розмішати, щоб вийшло однорідне і в’язке тісто.
  • Круглу форму заповнити тістом і поставити в гарячу духовку з температурою 230 градусів. Випікати протягом 12 хвилин. Потім вийняти корж і дати йому трохи охолонути.
  • Для приготування крему сметану треба з’єднати з цукром і добре збити, використовуючи міксер.
  • Теплий бісквіт розрізати на 4 пласта і кожен з них рясно промазати кремом.
  • Сформувати з коржів торт і залити його зверху залишками солодкої суміші.

Швидке частування готово! Якщо є час, можна прикрасити його горіхами або гірким шоколадом.

Як зробити на кефірі

Торт з варення і кефіру – відмінний варіант для сімейного чаювання. Робиться він дуже легко.

В якості складових підійде кисломолочний напій середньої жирності і абсолютно будь-який джем або повидло.

Необхідні компоненти:

  • кефір – 270 мл;
  • варення – 230 грам;
  • цукор (для тіста) – 125 грам;
  • борошно – 375 грам;
  • два яйця;
  • цукор (для крему) – 80 грам;
  • вершки – 200 грам.

Готуємо:

  • Спочатку треба включити духовку і нагріти його до 185 градусів.
  • Поки духовка розігрівається, цукор змішати з яйцями і розтерти.
  • В яєчну суміш додати кефір, соду, варення і борошно. Все ретельно розмішати.
  • Тісто викласти у форму для запікання, поставити в духовку і готувати близько 40 хвилин.
  • Коли бісквіт набуде золотисто-бежевий відтінок, вийняти його з духовки і остудити.
  • Вершки з’єднати з цукром і розтерти до утворення щільної маси.
  • Розрізати десерт навпіл, потім середину змастити варенням, а верхню частину покрити збитими вершками.

Торт «Хвилинка» на кефірі буде ще смачніше, якщо його засипати кунжутним насінням або подрібненим арахісом. Замість збитих вершків можна використовувати ягідний джем або фруктове варення.

Тірамісу, яке можна приготувати за 5 хвилин

Смачні ласощі, улюблене всіма дорослими і дітьми, – це Тірамісу. Такий десерт можна без проблем приготувати в домашніх умовах буквально за 5 хвилин.

Дивіться також:  Шоколадний торт — 16 рецептів приготування вдома

Необхідні компоненти (на 4 порції):

  • шоколадна паста з горіхами – 50 грам;
  • сир вершковий – 220 грам;
  • цукрова пудра – 20 грам;
  • морозиво (пломбір) – на свій смак;
  • кава – 200 мл;
  • вершки – 210 мл;
  • шоколад тертий – 70 грам;
  • печиво медове – 190 грам.

Готуємо:

  • Збити вершки з цукровою пудрою.
  • Сир порізати на дрібні шматочки і з’єднати з шоколадною пастою. Після чого додати до вершків і акуратно перемішати.
  • Зварити міцну каву без цукру. Потім вмочити в нього печиво, розламати на 3 частини і викласти на дно чашки. Слід врахувати, що на 1 порцію знадобиться 2 печива.
  • Покласти зверху шар морозива, а на нього крем з вершків, шоколадної пасти і сиру.
  • Потім йде другий шар морозива, зверху якого укладається крем.
  • Залишилося посипати десерт шоколадом і його можна вважати готовим.

Перед вживанням такий Тірамісу необхідно охолодити і дати просочитися всіх інгредієнтів. Тому його на 2 – 3 години потрібно помістити в холодильник.

Як гарно оформити та подати торт «Хвилинка»

Щоб під час чаювання приємно здивувати домочадців і викликати захоплення у гостей, готове частування треба ефектно прикрасити, надавши йому красивий і апетитний вигляд.

Під час оформлення торта «Хвилинка» варто звернути увагу на такі моменти:

  • Необхідно рівномірно розподілити крем на коржах і простежити, щоб їм була покрита і бічна частина десерту.
  • Зверху рекомендується засипати десерт шоколадною стружкою або бісквітної крихтою, не забуваючи обробити і бічні поверхні.
  • Дуже красиво виглядає бісквіт, прикрашений великими горіхами або фігурним мармеладом. Їх можна розкласти у вигляді візерунків на поверхні торта.
  • При декоруванні ягодами варто враховувати, що з вишні і винограду кісточки не видаляють, а використовують плоди в цілому вигляді.
  • Фрукти краще нарізати на шматочки і розташувати по краях десерту у вигляді обідка.
  • Поверхня частування, покриту білим кремом, можна засипати какао-порошком, а шоколадний торт краще прикрасити цукровою пудрою або зефіром світлого відтінку.

Подавати десерт слід на красивому блюді або підносі. Попередньо його потрібно розрізати на однакові шматочки і поруч покласти кондитерську лопатку.

Під час сервірування столу, необхідно поставити окремі тарілки, а поруч з ними – чашки з блюдцями. Для твердого ласощі рекомендується подати десертні вилки і ножі, а м’який торт потрібно є маленькою ложкою.

До солодкого частування можна запропонувати каву, чай, молоко або будь-прохолодні напої. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху