З додаванням печива
Чудове ласощі, яке підкорить серця навіть найдосвідченіших ласунів – це повітряний десерт з печива, зефіру та сиру. Основу торта можуть становити фруктовий або шоколадний зефір, а крем для нього краще зробити з свіжих вершків середньої жирності.
Необхідні компоненти:
- ванільне печиво – 220 г;
- вершки (30%) – 320 мл;
- зефір (будь-якого кольору) – 0,5 кг;
- молоко – 0,2 л;
- цукор – 85 м;
- сир (м’який) – 180 г;
- свіжі ягоди (полуниця або малина) – 400 г;
- три гілочки м’яти.
Готуємо:
- Печиво просочити молоком і викласти рівним шаром на блюдо квадратне.
- Половинки зефіру відокремити один від одного, потім кожну з них розрізати на два шматочки і помістити на печиво.
- Вершки збити разом з цукром, потім додати сир і кілька зефирных часточок, після чого ретельно розтерти отриманий склад ще раз.
- Потім змастити отриманою масою розкладені продукти.
- Ягоди сполоснути водою, обсушити і викласти на крем з зефіру, вершків та сиру.
- Потім необхідно повторити всі шари, починаючи з печива.
- В кінці залишиться тільки повністю покрити виріб кремом і залишити на 3 – 4 години в холодильнику.
Перед подачею слід прикрасити торт зефирными часточками, ягодами і листочками м’яти. Таке частування буде добре гармоніювати з прохолодним соком або свіжим какао.