Торт із зефіру – 8 простих і смачних рецептів

З додаванням печива

Чудове ласощі, яке підкорить серця навіть найдосвідченіших ласунів – це повітряний десерт з печива, зефіру та сиру. Основу торта можуть становити фруктовий або шоколадний зефір, а крем для нього краще зробити з свіжих вершків середньої жирності.

Необхідні компоненти:

  • ванільне печиво – 220 г;
  • вершки (30%) – 320 мл;
  • зефір (будь-якого кольору) – 0,5 кг;
  • молоко – 0,2 л;
  • цукор – 85 м;
  • сир (м’який) – 180 г;
  • свіжі ягоди (полуниця або малина) – 400 г;
  • три гілочки м’яти.

Готуємо:

  • Печиво просочити молоком і викласти рівним шаром на блюдо квадратне.
  • Половинки зефіру відокремити один від одного, потім кожну з них розрізати на два шматочки і помістити на печиво.
  • Вершки збити разом з цукром, потім додати сир і кілька зефирных часточок, після чого ретельно розтерти отриманий склад ще раз.
  • Потім змастити отриманою масою розкладені продукти.
  • Ягоди сполоснути водою, обсушити і викласти на крем з зефіру, вершків та сиру.
  • Потім необхідно повторити всі шари, починаючи з печива.
  • В кінці залишиться тільки повністю покрити виріб кремом і залишити на 3 – 4 години в холодильнику.

Перед подачею слід прикрасити торт зефирными часточками, ягодами і листочками м’яти. Таке частування буде добре гармоніювати з прохолодним соком або свіжим какао.

Дивіться також:  Бісквіт на згущеному молоці – 7 рецептів, як приготувати пишний і смачний бісквіт по-домашньому
Прокрутка до верху