Десерт із фруктами
Для сімейного торжества відмінно підійде оригінальний торт із зефіру і стиглих фруктів. Десерт виходить дуже красивим і апетитним, а кожен його шматочок буквально тане в роті, залишаючи приємне, свіже післясмак.
Необхідні компоненти:
- два персика;
- велика груша;
- цукор білий – 40 г;
- ківі – 3 шт.;
- вершки (35%) – 0,7 л;
- зефір (крем-брюле) – 0,65 кг
Готуємо:
- Налити вершки в об’ємну чашу і гарненько збити разом з цукровим піском.
- Грушу і персики помити, видалити з них кісточки, а ківі очистити від шкірки. Потім нарізати фрукти акуратними шматочками.
- Зефір порізати тонкими слайсами, а кілька штук залишити цілими – вони знадобляться для оформлення.
- Тепер потрібно сформувати торт з підготовлених інгредієнтів. Для цього дно великого страви слід промазати збитими вершками.
- Потім на крем по черзі викласти шари з зефіру та фруктів, просочуючи кожен з них кремом.
- В кінці рясно змастити десерт вершковою масою, потім красиво розкласти на його поверхні зефірні половинки і фруктові шматочки.
Свіжому ласощів дати відстоятися протягом 5 – 6 годин, а потім можна подати до столу. Його рекомендується вживати охолодженим, з чашкою теплого молока або зеленим чаєм.