Торт із зефіру з заварним кремом
Частування з заварним кремом володіє дивовижним смаком і має чудовий зовнішній вигляд, тому зможе прикрасити стіл на будь-якому святі. Для його приготування не знадобиться духовка, а всі потрібні інгредієнти знайдуться на кухні в будь-якої господарки.
Необхідні компоненти:
- зефір «Шармель» – 1,2 кг;
- три яйця;
- печиво пісочне – 12 шт.;
- цукор – 240 г;
- молоко (2,5%) – 0,25 л;
- маленький лимон;
- пачка масла вершкового.
Готуємо:
- Печиво пропустити через м’ясорубку і висипати в глибоку миску.
- Натерти на дрібній тертці лимонну цедру.
- Яйця розбити в тарілку і інтенсивно збовтати їх віночком разом з цукром і молоком.
- Потім до збитої маси додати розтерте печиво і перемішати.
- Солодку суміш помістити в жароміцний посуд, поставити на плиту і варити при слабкому кипінні, поки вона не загусне.
- Зварений складу остудити, потім з’єднати з цедрою лимона, вершковим маслом і добре збити міксером.
- Зефір порізати кружальцями і викласти на блюдо шарами, кожен з яких повинен бути покритий заварним кремом.
Перед вживанням ласощів потрібно настоятися не менше семи годин.
Десерт буде особливо смачним і красивим, якщо його посипати кокосовою стружкою.