Технологія приготування від Лайми Вайкуле
Про цей цікавий рецепт відомо завдяки Лаймі Вайкуле – вона розповіла про нього в одній з кулінарних передач. Зефірний торт, приготований таким способом, має повітряну консистенцію і просто приголомшливий смак.
Необхідні компоненти:
- жирні вершки – 0,23 л;
- зефір – 0,35 кг;
- горіхи (будь-які) – 70 г;
- цукор – 60 г;
- полуниця – 130 г;
- авокадо – 2 шт.;
- гіркий шоколад – 75 р.
Готуємо:
- З цукру і вершків приготувати пишний крем.
- Полуницю сполоснути проточною водою. Авокадо очистити і нашаткувати невеликими скибочками.
- Зефір порізати тонкими пластинами, потім вибрати з них верхівки і залишити для прикраси.
- На плоскому блюді розкласти нарізані вироби і відразу промазати їх кремом.
- Після, покласти полуницю, насипати горішки і покрити все збитими вершками.
- Потім помістити зефір, а зверху нього – авокадо.
- Залити виріб кремом, потім декорувати його верхню частину фігурними половинками кондитерських виробів і шоколадними квадратиками.
Зефірний торт повинен настоятися в прохолодній кімнаті близько трьох годин. Потім його потрібно подати порційно з запашним і міцним чаєм. Приємного апетиту!