Торт із зефіру – 8 простих і смачних рецептів

Технологія приготування від Лайми Вайкуле

Про цей цікавий рецепт відомо завдяки Лаймі Вайкуле – вона розповіла про нього в одній з кулінарних передач. Зефірний торт, приготований таким способом, має повітряну консистенцію і просто приголомшливий смак.

Необхідні компоненти:

  • жирні вершки – 0,23 л;
  • зефір – 0,35 кг;
  • горіхи (будь-які) – 70 г;
  • цукор – 60 г;
  • полуниця – 130 г;
  • авокадо – 2 шт.;
  • гіркий шоколад – 75 р.

Готуємо:

  • З цукру і вершків приготувати пишний крем.
  • Полуницю сполоснути проточною водою. Авокадо очистити і нашаткувати невеликими скибочками.
  • Зефір порізати тонкими пластинами, потім вибрати з них верхівки і залишити для прикраси.
  • На плоскому блюді розкласти нарізані вироби і відразу промазати їх кремом.
  • Після, покласти полуницю, насипати горішки і покрити все збитими вершками.
  • Потім помістити зефір, а зверху нього – авокадо.
  • Залити виріб кремом, потім декорувати його верхню частину фігурними половинками кондитерських виробів і шоколадними квадратиками.

Зефірний торт повинен настоятися в прохолодній кімнаті близько трьох годин. Потім його потрібно подати порційно з запашним і міцним чаєм. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пряниковий будиночок – 2 рецепта
Прокрутка до верху