Торт медовик «як у бабусі»
Чомусь так склалося з самого дитинства, що найкращі пироги і торти виходять у бабусі. Наступний рецепт розкриє усі секрети бабусиної медовика.
- 3 яйця;
- 3 ст. д. меду;
- 1 ст. цукру в тісто і ще стільки ж крем;
- 100 г вершкового масла;
- близько 2–х склянок борошна;
- 2 ч. л. соди;
- 700 г сметани;
Приготування:
- У глибоку миску покладіть добре розтоплене масло, вбийте яйця, додайте мед, цукор і соду, попередньо погашену оцтом або соком лимона.
- Поставте ємність на баню, і витримайте при постійному помішуванні приблизно 7-8 хвилин.
- Трохи остудіть суміш, введіть порціями борошно. З готового тіста сформуйте 12 рівних кульок.
- Кожен розкачайте дуже тонко, наколіть і спечіть в духовці (190-200°С) протягом 3-4 хвилин. Працювати з тестом потрібно дуже швидко, так як воно моментально сохне.
- Сметану строго з холодильника подрібніть міксером з цукром, поступово збільшуючи швидкість обертів. Якщо сметанний крем вийде на ваш смак недостатньо густим, додайте спеціальний загусник.
- Остиглі коржики підрівняйте ножем, щедро перемажьте кремом, не забувши обмазати боки. Обрізки потолките і прикрасьте виріб зверху. Дайте настоятися не менше 15-20 годин.