Торт медовик – 17 кращих рецептів

Торт медовик «як у бабусі»

Чомусь так склалося з самого дитинства, що найкращі пироги і торти виходять у бабусі. Наступний рецепт розкриє усі секрети бабусиної медовика.

  • 3 яйця;
  • 3 ст. д. меду;
  • 1 ст. цукру в тісто і ще стільки ж крем;
  • 100 г вершкового масла;
  • близько 2–х склянок борошна;
  • 2 ч. л. соди;
  • 700 г сметани;

Приготування:

  • У глибоку миску покладіть добре розтоплене масло, вбийте яйця, додайте мед, цукор і соду, попередньо погашену оцтом або соком лимона.
  • Поставте ємність на баню, і витримайте при постійному помішуванні приблизно 7-8 хвилин.
  • Трохи остудіть суміш, введіть порціями борошно. З готового тіста сформуйте 12 рівних кульок.
  • Кожен розкачайте дуже тонко, наколіть і спечіть в духовці (190-200°С) протягом 3-4 хвилин. Працювати з тестом потрібно дуже швидко, так як воно моментально сохне.
  • Сметану строго з холодильника подрібніть міксером з цукром, поступово збільшуючи швидкість обертів. Якщо сметанний крем вийде на ваш смак недостатньо густим, додайте спеціальний загусник.
  • Остиглі коржики підрівняйте ножем, щедро перемажьте кремом, не забувши обмазати боки. Обрізки потолките і прикрасьте виріб зверху. Дайте настоятися не менше 15-20 годин.

Дивіться також:  Торт без випічки з печива і сиру — 6 рецептів приготування вдома