Французький медовик
Чому цей медовик називається французьким, достеменно невідомо. Ймовірно, свою назву отримав торт за особливо цікавий смак, які забезпечують йому незвичайні інгредієнти.
Для тіста:
- 4 сирих білка;
- 4 ст. л. меду;
- 1.5 ст. цукру;
- ½ Ч. л. гашеного соди;
- 150 г розтопленого масла вершкового;
- 2.5 ст. борошна.
Для начинки:
- 300 г чорносливу без кісточок;
- 1 ст. подрібнених волоських горішків.
Для крему:
- 4 жовтка;
- 300 г вершкового масла;
- 1 ст. цукру пудри;
- 2 ст. густої сметани;
- 1 ст. л. якісного рома.
Приготування:
- Відокремте білки від жовтків. Перші збийте з цукром. Додати м’яке масло, мед, погашену соду і борошно. Пробийте суміш міксером.
- Розділіть злегка рідкувате тісто на 3-4 частини. Кожну заливайте в промаслений форму, розподіляючи мокрою рукою. Випікати коржі в духовці (180°С) до готовності.
- Трохи охолоджені жовтки розітріть із цукровою пудрою. Додати м’яке масло зі сметаною і збийте. В кінці додайте ром або будь-який інший хороший алкоголь (коньяк, бренді).
- Чорнослив залийте окропом на п’ять хвилин. Воду злийте, ягоди підсушіть рушником, наріжте соломкою.
- На плоску тарілку викладіть перший корж, розкладіть половину чорносливу і третю частину горіхів. Зверху рясно змастіть кремом. Повторити з наступним коржем. Третій просто намажте кремом, захопивши боки. За бажанням прикрасьте.
- Дайте насититися близько 10-12 годин.