Торт медовик – 17 кращих рецептів

Французький медовик

Чому цей медовик називається французьким, достеменно невідомо. Ймовірно, свою назву отримав торт за особливо цікавий смак, які забезпечують йому незвичайні інгредієнти.

Для тіста:

  • 4 сирих білка;
  • 4 ст. л. меду;
  • 1.5 ст. цукру;
  • ½ Ч. л. гашеного соди;
  • 150 г розтопленого масла вершкового;
  • 2.5 ст. борошна.

Для начинки:

  • 300 г чорносливу без кісточок;
  • 1 ст. подрібнених волоських горішків.

Для крему:

  • 4 жовтка;
  • 300 г вершкового масла;
  • 1 ст. цукру пудри;
  • 2 ст. густої сметани;
  • 1 ст. л. якісного рома.

Приготування:

  • Відокремте білки від жовтків. Перші збийте з цукром. Додати м’яке масло, мед, погашену соду і борошно. Пробийте суміш міксером.
  • Розділіть злегка рідкувате тісто на 3-4 частини. Кожну заливайте в промаслений форму, розподіляючи мокрою рукою. Випікати коржі в духовці (180°С) до готовності.
  • Трохи охолоджені жовтки розітріть із цукровою пудрою. Додати м’яке масло зі сметаною і збийте. В кінці додайте ром або будь-який інший хороший алкоголь (коньяк, бренді).
  • Чорнослив залийте окропом на п’ять хвилин. Воду злийте, ягоди підсушіть рушником, наріжте соломкою.
  • На плоску тарілку викладіть перший корж, розкладіть половину чорносливу і третю частину горіхів. Зверху рясно змастіть кремом. Повторити з наступним коржем. Третій просто намажте кремом, захопивши боки. За бажанням прикрасьте.
  • Дайте насититися близько 10-12 годин.

Дивіться також:  Як приготувати самсу – 8 рецептів в домашніх умовах