Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах

Покроковий варіант радянського часу

Рецепт «Мурашника» радянського часу багатьох поверне в дитинство: саме такий десерт готували наші мами і бабусі.

Список продуктів:

  • 200 г сметани;
  • 400 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 550 г просіяного борошна;
  • по 3 г соди, ванільного цукру і солі;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 40 г сухого маку.

Послідовність дій.

  • Половину приготованого масла збивають з цукром, сіллю і сметаною.
  • Засипають борошно і соду.
  • Замішують однорідне тісто, обертають його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.
  • Охолоджену масу прокручують через м’ясорубку. Тісто, що з’являється решітки, періодично відрізають ножем, щоб палички виходили не довше 12 див.
  • Деко застеляють папером і купками укладають на нього прокручене тісто.
  • Заготовки випікають протягом 15-20 хвилин при 190°С.
  • Згущене молоко відварюють протягом 2 годин, постійно відстежуючи рівень води, щоб банку не вибухнула.
  • Теплу згущене молоко збивають із залишками масла і ванільним цукром.
  • Золотисті шматочки тіста покривають кремом і викладають на плоскій тарілці гіркою.
  • Щоб зімітувати справжній мурашник, торт посипають маком.
  • Перед подачею частування витримують у прохолодному місці 6 годин.
Дивіться також:  Торт з зефіру без випічки – 8 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху