Покроковий варіант радянського часу
Рецепт «Мурашника» радянського часу багатьох поверне в дитинство: саме такий десерт готували наші мами і бабусі.
Список продуктів:
- 200 г сметани;
- 400 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 550 г просіяного борошна;
- по 3 г соди, ванільного цукру і солі;
- 1 банку згущеного молока;
- 40 г сухого маку.
Послідовність дій.
- Половину приготованого масла збивають з цукром, сіллю і сметаною.
- Засипають борошно і соду.
- Замішують однорідне тісто, обертають його харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.
- Охолоджену масу прокручують через м’ясорубку. Тісто, що з’являється решітки, періодично відрізають ножем, щоб палички виходили не довше 12 див.
- Деко застеляють папером і купками укладають на нього прокручене тісто.
- Заготовки випікають протягом 15-20 хвилин при 190°С.
- Згущене молоко відварюють протягом 2 годин, постійно відстежуючи рівень води, щоб банку не вибухнула.
- Теплу згущене молоко збивають із залишками масла і ванільним цукром.
- Золотисті шматочки тіста покривають кремом і викладають на плоскій тарілці гіркою.
- Щоб зімітувати справжній мурашник, торт посипають маком.
- Перед подачею частування витримують у прохолодному місці 6 годин.