«Мурашник» з маргарину
Калорійність торта по цьому рецепту нижче, ніж приготовленого традиційним способом, т. к. у складі відсутні сметана і масло. Мурашник з маргарину виходить в міру солодким, не надто жирним.
Знадобиться:
- маргарин — 250 г;
- борошно — 650 г;
- цукровий пісок — 80 г;
- варена згущене молоко — 360 г;
- яйця — 2 шт.;
- погашена оцтом сода — 2 р.
Кроки приготування.
- Розтоплюють Маргарин в мікрохвильовці.
- Додають цукор і яйця, збивають вінчиком.
- У загальну масу просівають борошно.
- Додають гашене соду.
- Замішують тісто так, щоб воно вийшло щільним, але не занадто крутим (м’якше, ніж пельменний).
- Тісто кладуть у холодильник, а коли воно затвердіє, подрібнюють у м’ясорубці.
- Отримані палички викладають на деко з пергаментом в один шар і випікати приблизно 20 хвилин при 180°С.
- Подрумянившееся тісто розбирають на окремі шматочки.
- Заготовки змішують із згущеним молоком, укладають на зразок мурашника і забирають в холодильник на пару годин.