Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах

«Мурашник» з маргарину

Калорійність торта по цьому рецепту нижче, ніж приготовленого традиційним способом, т. к. у складі відсутні сметана і масло. Мурашник з маргарину виходить в міру солодким, не надто жирним.

Знадобиться:

  • маргарин — 250 г;
  • борошно — 650 г;
  • цукровий пісок — 80 г;
  • варена згущене молоко — 360 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • погашена оцтом сода — 2 р.

Кроки приготування.

  • Розтоплюють Маргарин в мікрохвильовці.
  • Додають цукор і яйця, збивають вінчиком.
  • У загальну масу просівають борошно.
  • Додають гашене соду.
  • Замішують тісто так, щоб воно вийшло щільним, але не занадто крутим (м’якше, ніж пельменний).
  • Тісто кладуть у холодильник, а коли воно затвердіє, подрібнюють у м’ясорубці.
  • Отримані палички викладають на деко з пергаментом в один шар і випікати приблизно 20 хвилин при 180°С.
  • Подрумянившееся тісто розбирають на окремі шматочки.
  • Заготовки змішують із згущеним молоком, укладають на зразок мурашника і забирають в холодильник на пару годин.
Дивіться також:  Пончики на кефірі – 3 швидких рецепта за 15 хвилин
Прокрутка до верху