Сметанний торт «Мурашник»
Торт, і тісто, і крем якого приготовані на сметані, виходить ніжним і дуже смачним.
Потрібно:
- 100 г масла вершкового;
- 200 г маргарину для випічки;
- 600 г среднежирной сметани;
- 150 г цукру;
- 0,55 кг борошна;
- 200 р вареного згущеного молока;
- 2 р солі;
- 2 г соди.
Покроковий рецепт.
- Маргарин розм’якшують в кімнатних умовах, перетирають з борошном і 70 г цукру.
- Додають 200 г сметани, сіль і соду.
- Замішують тісто.
- Охолоджену масу прокручують через м’ясорубку.
- Заготовки-палички випікають протягом 20 хвилин при 190°С.
- Збивають міксером залишки цукру, масло, згущене молоко.
- Додають 400 г сметани, збивають ще хвилину.
- Після того як тісто охолоне, його ділять не середні частини і перемішати з кремом.
- На блюді формують солодку гору і прибирають її просочуватися в прохолодне місце на ніч або на 6 годин.