Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах

Сметанний торт «Мурашник»

Торт, і тісто, і крем якого приготовані на сметані, виходить ніжним і дуже смачним.

Потрібно:

  • 100 г масла вершкового;
  • 200 г маргарину для випічки;
  • 600 г среднежирной сметани;
  • 150 г цукру;
  • 0,55 кг борошна;
  • 200 р вареного згущеного молока;
  • 2 р солі;
  • 2 г соди.

Покроковий рецепт.

  • Маргарин розм’якшують в кімнатних умовах, перетирають з борошном і 70 г цукру.
  • Додають 200 г сметани, сіль і соду.
  • Замішують тісто.
  • Охолоджену масу прокручують через м’ясорубку.
  • Заготовки-палички випікають протягом 20 хвилин при 190°С.
  • Збивають міксером залишки цукру, масло, згущене молоко.
  • Додають 400 г сметани, збивають ще хвилину.
  • Після того як тісто охолоне, його ділять не середні частини і перемішати з кремом.
  • На блюді формують солодку гору і прибирають її просочуватися в прохолодне місце на ніч або на 6 годин.
Дивіться також:  Хліб на кефірі – 7 рецептів, як спекти домашній хліб в хлібопічці, в духовці і в мультиварці
Прокрутка до верху