Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах

З сухофруктами

Незвичайний «Мурашник» з курагою і родзинками — смачний і корисний десерт для сімейного і дружнього чаювання.

Склад:

  • 3 яйця;
  • 160 г цукрового піску;
  • 100 мл молока;
  • 200 г вершкового масла;
  • 4 р погашеної оцтом соди;
  • 350 г борошна;
  • 360 г вареної згущенки;
  • 100 г меду;
  • 150 г кураги;
  • 150 г родзинок.

Хід роботи.

  • Яйця перетирають з цукром.
  • Вливають молоко і 100 г розтопленого масла.
  • Частинами всипають борошно, безперервно перемішуючи.
  • Додають соду, знову добре розмішують.
  • Роблять тісто, формують з нього кілька кульок, пересипають їх борошном і відправляють в морозильник на 1 годину.
  • Підморожене тісто подрібнюють на крупній тертці.
  • Отриману стружку випікають порціями, тонким шаром розкладають на деку, застеленому пекарської папером. Готують при 170°С 7-8 хвилин.
  • Гаряче тісто ламають лопаткою на більш дрібні частини.
  • Решта 100 г масла розтоплюють на водяній бані. Додають згущене молоко і мед і продовжують нагрівати до гарячого стану.
  • Сухофрукти промивають і дрібно нарізають.
  • Подрумянившееся тісто змішують з курагою і родзинками і заливають розсолом кремом.
  • Масу розмішують мокрими руками, потім купкою викладають на тарілку.
  • Готовий десерт наполягають в холодильнику 2 години.
Дивіться також:  Торт «Пломбір» – 6 дуже смачних рецептів ніжного торта
Прокрутка до верху