Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах

З вареним згущеним молоком і волоськими горіхами

Цей рецепт не передбачає подмораживание тіста, прокрутити його на м’ясорубці і додавання олії в згущене молоко, тому торт готується швидко, і виходить більш корисним.

Список продуктів:

  • 250 г маргарину;
  • 480 г борошна;
  • 250 г густої сметани;
  • 5 г соди;
  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 15 волоських горіхів.

Рецепт покроково.

  • Розтоплюють Маргарин в мікрохвильовці. Вливають його в просіяне борошно. Перетирають ложкою.
  • Додають сметану і соду, розмішують руками до однорідного стану.
  • Горіхи очищають, ядра трохи підсмажують на сухій сковороді, потім товчуть ступкою.
  • З тіста формують невеликі коржі і випікають їх при 180 градусах 15 хвилин з одного боку і 5 хвилин з іншого.
  • Тісто охолоджують, розламують пальцями, додають горіхи і згущене молоко.
  • Солодку масу викладають на блюдо півсферою і оформляють за бажанням.
Дивіться також:  Сметанний торт – 9 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху