Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах

Рецепт приготування з шоколадом

Це один з найбільш смачних варіантів приготування «Мурашника».

Склад:

  • 0,55 кг просіяного борошна;
  • 180 г маргарину для випічки;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 2 яйця;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 60 г чорного шоколаду;
  • 3 г гашеного соди.

Покроковий рецепт.

  • Яйця збивають з цукром, потім вводять сметану і розтоплений маргарин.
  • Поступово засипаючи борошно, замішують тісто.
  • Охолоджену масу подрібнюють на м’ясорубці.
  • Тісто готують в духовці до золотистого відтінку (близько 20 хвилин).
  • Згущене молоко в банку відварюють 1,5 години, охолоджують, з’єднують з м’яким маслом і 30 г розтопленого шоколаду.
  • Печиво дістають з духовки, кришать руками і змішують з кремом.
  • Частування викладають на пиріжкову тарілку акуратною купкою і посипають натертим шоколадом.
  • Перед подачею ласощі тримають в холодильнику 5-6 годин.

Готовий «Мурашник» можна прикрасити, проявивши фантазію. Торт посипають горіховою крихтою, маком, шоколадом, кокосовою стружкою, декорують пісковими грибочками і вафлями.

Дивіться також:  Мастика для торта – 10 рецептів як зробити в домашніх умовах
Прокрутка до верху