Рецепт приготування з шоколадом
Це один з найбільш смачних варіантів приготування «Мурашника».
Склад:
- 0,55 кг просіяного борошна;
- 180 г маргарину для випічки;
- 200 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- 2 яйця;
- 1 банку згущеного молока;
- 60 г чорного шоколаду;
- 3 г гашеного соди.
Покроковий рецепт.
- Яйця збивають з цукром, потім вводять сметану і розтоплений маргарин.
- Поступово засипаючи борошно, замішують тісто.
- Охолоджену масу подрібнюють на м’ясорубці.
- Тісто готують в духовці до золотистого відтінку (близько 20 хвилин).
- Згущене молоко в банку відварюють 1,5 години, охолоджують, з’єднують з м’яким маслом і 30 г розтопленого шоколаду.
- Печиво дістають з духовки, кришать руками і змішують з кремом.
- Частування викладають на пиріжкову тарілку акуратною купкою і посипають натертим шоколадом.
- Перед подачею ласощі тримають в холодильнику 5-6 годин.
Готовий «Мурашник» можна прикрасити, проявивши фантазію. Торт посипають горіховою крихтою, маком, шоколадом, кокосовою стружкою, декорують пісковими грибочками і вафлями.