З пряниками
Пряники, або топпери, – це відмінна прикраса для будь-якого торта. Вони чудово будуть виглядати на десерт, приготованому на день народження дівчинці.
Для їх виготовлення знадобляться такі продукти:
- 170 г меду;
- 100 г цукру;
- півкіло борошна;
- 130 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1,5 ч. ложки соди;
- прянощі – кориця, імбир, коріандр;
- яєчний білок;
- лимонний сік;
- 160 г цукрової пудри;
- гелеві барвники;
- дерев’яні шпажки
- зубочистка.
Готуються пряники так:
- М’яке вершкове масло розмішати з цукром, яйцями, медом. Всипати борошно і зробити тісто. Покласти його в холодильник хвилин на двадцять.
- Сформувати пряники, розкачати тісто в пласт до півсантиметра товщиною і формочками вирізати фігурки. В їх відсутність можна спробувати по заздалегідь виготовленому паперового трафарету вирізати ножем звірят, зірочки, квіточки та інші фігурки.
- Випекти заготовки. Температура 180 градусів, час – 10 хвилин. У гарячі вироби увіткнути дерев’яні шпажки.
- Кольорові малюнки на пряниках теж слід виготовити паперового шаблоном. Кожна деталь малюнка вирізається з паперу окремо, а потім прикладається в потрібне місце на пряник. По всьому периметру деталі робляться зубочисткою невеликі проколи. Таким чином глазур не розіллється по всьому прянику.
Основа для глазурі робиться так: збивається міксером білок з цукровою пудрою і декількома краплями лимонного соку. Контури малюнків на пряник обводяться саме білою глазур’ю без барвників. Для цього масу поміщають в кондитерський мішок з самою вузькою насадкою. Якщо вона занадто товста для такої мініатюрної роботи, можна скористатися звичайним пластиковим пакетом, зрізавши його куточок.
Під час «малювання», помилки можна виправляти за допомогою зубочистки.
Потім глазур можна розділити на порції і змішати з різними барвниками. Після того як застигне білий контур малюнків на пряниках, можна розфарбує їх різнобарвними складами.