Самий красивий дитячий десерт з мастикою
Звичайно, мама зможе спекти для свого малюка на 1 рік самий красивий торт на світлі і прикрасити його не гірше, ніж у дорогому кондитерської. Головне достоїнство такого виробу в тому, що воно виявиться набагато смачніше покупного. А ще, продукти, що використовуються в приготуванні, будуть самими свіжими і натуральними.
Ось що потрібно:
- 150 г борошна;
- стакан цукру;
- півлітра вершків;
- пачка вершкового масла;
- банку згущеного молока;
- 4 яйця;
- персики консервовані або «живі»;
- 200 г маршмаллоу;
- півкіло цукрової пудри;
- харчові барвники.
Готуємо бісквіт:
- Білки і жовтки збиваються окремо з цукром.
- Потім акуратно з’єднуються разом за допомогою міксера.
- Далі підсипається просеянная борошно маленькими порціями.
- Бісквіт випікають протягом 25 хвилин при температурному режимі в 180 – 190 градусів.
Бісквіт слід остудити і нарізати на коржі.
Робимо крем, збиваючи вершки з цукровою пудрою. Потім збираємо торт.
- Коржі змащуємо вершковим кремом, між ними укладаємо нарізані фрукти. Для просочення ставимо торт в холодильник.
- А поки збиваємо м’яке вершкове масло зі згущеним молоком. Отриманою масою торт двічі покриваємо з усіх боків. Для застигання першого і другого шарів глазурі його знову відправляємо в холодильник.
- Готуємо мастику. На маршмеллоу зверху викладаємо пару столових ложок вершкового масла і ставимо отриманий склад на 10 секунд в мікрохвильову піч. Потім все перемішуємо, додаючи цукрову пудру. Якщо планується зробити різнокольорові фігурки, то маршмеллоу слід розділити на кілька порцій і топити їх з вершковим маслом і відповідним харчовим барвником кожну.
- Одну порцію мастики перетворити у великий пласт і накрити їм весь торт. Різнокольорові склади застосувати для виготовлення фігурок і квітів. Щоб вони добре трималися на поверхні торта, їх злегка змочують водою. Низ торта можна прикрити імітацією стрічки з бантом, виготовленої з мастики.