Торт на 1 рік дівчинці – 6 рецептів, як приготувати і прикрасити святковий торт своїми руками

Кремовий тортик своїми руками

Чудовий бісквітний торт з двома видами крему порадує своїм смаком і гостей, і малюка. В його приготуванні використовуються тільки натуральні продукти.

Бісквіт:

  • 10 яєць;
  • пара склянок борошна;
  • стільки ж цукру.

Крем зі сметани:

  • стакан цукру;
  • 850 г сметани.

Крем, безе:

  • 3 яєчних білка;
  • стакан цукру;
  • третину склянки води.

Сироп:

  • 5 ст. л. води;
  • 7 ст. л. білого цукру.

Приготування не вимагає від господарки спеціальних знань та вмінь:

  • Білки і жовтки для бісквіта збити окремо. Цукор при цьому слід додавати маленькими порціями. Потім об’єднати обережно збиті жовтки з білками. Потроху всипати просіяне борошно, акуратно перемішуючи, щоб маса не осіла.
  • Розділити тісто на дві порції і спекти кожну окремо. Дати коржам охолонути і, при бажанні, зробити горизонтальні розрізи, перетворивши два пласта в чотири.
  • Приготувати сироп, зваривши його з води і цукру. Він має повністю охолонути перед просоченням коржів.
  • Сметанний крем варто почати готувати за кілька годин до випічки бісквіта. Збити сметану з цукром і викласти на марлю, складену в декілька шарів на дні друшляка. Потім поставити його в каструлю і прибрати в холодильник на ніч. Зайва сироватка стече, і крем стане більш щільним.
  • Перед тим як змастити бісквіт кремом, останній слід добре збити міксером в густу піну. Одержаним складом обробити також і боковини майбутнього торта.
  • Крем-безе слід робити тільки з білків. Їх збивають в дуже міцну піну без застосування цукру. Щоб підсолодити безе, готують спеціальний густий і гарячий сироп з води і цукру. Його уварюють до того стану, коли в руках з нього можна буде скачати м’який кульку.
  • Продовжуючи збивати білки, гарячий сироп вливають в майбутнє безе тоненькою цівкою. Маса почне швидко збільшуватися. Міксер не вимикаємо до тих пір, поки крем не охолоне.
  • Потім крем-безе поміщаємо в кондитерський мішок і з допомогою насадок їм торт прикрашаємо за бажанням.
Дивіться також:  Булочки з корицею – 5 солодких рецептів + Синнабон!
Прокрутка до верху