Кремовий тортик своїми руками
Чудовий бісквітний торт з двома видами крему порадує своїм смаком і гостей, і малюка. В його приготуванні використовуються тільки натуральні продукти.
Бісквіт:
- 10 яєць;
- пара склянок борошна;
- стільки ж цукру.
Крем зі сметани:
- стакан цукру;
- 850 г сметани.
Крем, безе:
- 3 яєчних білка;
- стакан цукру;
- третину склянки води.
Сироп:
- 5 ст. л. води;
- 7 ст. л. білого цукру.
Приготування не вимагає від господарки спеціальних знань та вмінь:
- Білки і жовтки для бісквіта збити окремо. Цукор при цьому слід додавати маленькими порціями. Потім об’єднати обережно збиті жовтки з білками. Потроху всипати просіяне борошно, акуратно перемішуючи, щоб маса не осіла.
- Розділити тісто на дві порції і спекти кожну окремо. Дати коржам охолонути і, при бажанні, зробити горизонтальні розрізи, перетворивши два пласта в чотири.
- Приготувати сироп, зваривши його з води і цукру. Він має повністю охолонути перед просоченням коржів.
- Сметанний крем варто почати готувати за кілька годин до випічки бісквіта. Збити сметану з цукром і викласти на марлю, складену в декілька шарів на дні друшляка. Потім поставити його в каструлю і прибрати в холодильник на ніч. Зайва сироватка стече, і крем стане більш щільним.
- Перед тим як змастити бісквіт кремом, останній слід добре збити міксером в густу піну. Одержаним складом обробити також і боковини майбутнього торта.
- Крем-безе слід робити тільки з білків. Їх збивають в дуже міцну піну без застосування цукру. Щоб підсолодити безе, готують спеціальний густий і гарячий сироп з води і цукру. Його уварюють до того стану, коли в руках з нього можна буде скачати м’який кульку.
- Продовжуючи збивати білки, гарячий сироп вливають в майбутнє безе тоненькою цівкою. Маса почне швидко збільшуватися. Міксер не вимикаємо до тих пір, поки крем не охолоне.
- Потім крем-безе поміщаємо в кондитерський мішок і з допомогою насадок їм торт прикрашаємо за бажанням.