Торт на кефірі – 10 простих і смачних рецептів

Кавовий десерт, що тане в роті

Десерт чудово підходить для любителів кавових напоїв.

Склад компонентів:

  • велика сіль;
  • 4 ст. ложки цукру (в крем);
  • 2 курячих яйця;
  • 10 г кави (розчинної);
  • 160 г борошна;
  • 2 ст. ложки червоного вина;
  • 210 мл сметани;
  • 3 г розчинної кави для просочення;
  • 25 р цукру для просочення;
  • 65 г розтопленого вершкового масла;
  • 110 мл кефіру;
  • 45 мл води для просочення;
  • 12 г розпушувача;
  • 5 ст. ложок цукру.

Як приготувати:

  • Трохи прогрійте кефірний продукт, не доводячи до кипіння. Розчиніть кави. Влийте яйця. Підсолодіть.
  • Додайте масло і какао. Збийте.
  • Додайте борошно, заздалегідь змішану з розпушувачем. Збийте.
  • Вилийте у форму. Випікайте 37 хвилин в заздалегідь прогрітій духовий печі при 180 градусах.
  • Остигнула основу розділіть на дві частини.
  • Закип’ятіть воду. Насипте каву і цукор. Влийте вино і проварити 2 хвилини. Полийте коржі.
  • Перемішайте цукор зі сметаною, і промажте коржі. Сформуйте торт. Розтопіть шоколадну плитку. Промажте поверхню ласощі.
Дивіться також:  Торт Кучерявий пінчер – 8 покрокових рецептів