Самий красивий десерт
Не обов’язково на весільну річницю пекти торт. Можна обійтися безліччю дуже красивих десертів – капкейків, міні-тортиків.
Вони виглядають чудово, а крім того, їх дуже зручно красиво упакувати і запропонувати гостям. Адже ювілей можна відзначити виїздом на природу, де торт може виявитися не цілком доречний.
Випікати капкейки потрібно в спеціальних паперових формах для кексів, якими варто запастися заздалегідь.
Потрібні свіжі продукти:
- вершкове масло – 110 г;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – стакан;
- мука в/с – стакан;
- розпушувач;
- какао – 2 ст. ложки;
- ваніль, лимонна і апельсинова цедра, кориця, мигдальний екстракт.
Всі продукти повинні бути теплими, вершкове масло – м’яким.
- Збити розтоплене масло з цукром в піну. Вбити яйця по одному, не припиняючи збивати. Півсклянки молока обережно влити, всипати розпушувач і борошно.
- Розподілити тісто на дві частини, в одну з яких всипати какао. Краще буде, якщо попередньо розвести порошок какао в невеликій кількості теплої води.
- Іншу частину тіста ароматизувати ваніллю або цитрусової цедрою, мигдальним екстрактом – яким ароматом, який вам подобається.
- Формувати капкейки так, як підкаже фантазія. Частину можна зробити «смугастими» з різних верств темного і світлого тесту. Іншу частину – просто світлими і шоколадними. Пекти в духовці 20 хвилин.
- Прикрашати готові капкейки слід глазур’ю, кремом, ягодами, шоколадом, всілякими кондитерськими посипками, мастикою. З допомогою кондитерського шприца можна ввести всередину виробу повидло, варене згущене молоко, ягідне пюре.